Clicky

 
Transport Online - Ruim 23 miljard aan NOW-steun overgemaakt sinds begin pandemie

Ruim 23 miljard aan NOW-steun overgemaakt sinds begin pandemie

Ruim 23 miljard aan NOW-steun overgemaakt sinds begin pandemie
01-06-2022 11:19 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Uitkeringsinstantie UWV heeft sinds het begin van de coronacrisis 23,5 miljard euro aan voorschotten op de loonsteun aan werkgevers overgemaakt. Voor de laatste periode waarin de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) liep, van januari tot en met maart, ontvangen ruim 30.000 werkgevers samen 1,2 miljard euro voor de doorbetaling van lonen tijdens de lockdown begin dit jaar.

De werkgevers die loonsteun ontvangen voor de laatste periode van NOW-ondersteuning hebben samen 586.000 werknemers in dienst. De meeste aanvragen kwamen uit de horeca en catering. Bedrijven in die sectoren hadden in januari nog te maken met gedwongen sluitingen van restaurants en cafés en evenementen die niet konden doorgaan. Ook winkeliers en andere commercieel dienstverleners deden relatief vaak een beroep op de in 2020 bedachte steunregeling.

De NOW-regeling werd in het leven geroepen om bij de lockdowns wegens corona massaal banenverlies te voorkomen bij bedrijven die veel omzet verloren door gedwongen sluitingen. De subsidie is op 1 april gestopt, maar het UWV is nog druk bezig met het vaststellen van de definitieve som geld waar werkgevers recht op hadden. Het tot nu toe verstrekte bedrag is namelijk een voorschot. Voor de eindafrekening heeft de uitkeringsinstantie informatie nodig over de inkomsten die werkgevers daadwerkelijk zijn misgelopen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden