Clicky


17-jarige jongen gewond bij schietincident bij school Zoetermeer

17-jarige jongen gewond bij schietincident bij school Zoetermeer
31-05-2022 19:43 | Binnenland | auteur ANP

ZOETERMEER - Bij een schietincident aan het Van Doornenplantsoen in Zoetermeer (Zuid-Holland) is dinsdagmiddag een 17-jarige jongen uit Delft gewond geraakt. Hij heeft op eigen gelegenheid een ziekenhuis kunnen bereiken en is daar met spoed behandeld, aldus de politie dinsdag. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Het incident gebeurde rond 16.30 uur op een parkeerterrein bij de school mboRijnland. Het is niet duidelijk of de gewonde een leerling is. Getuigen zeiden tegen de politie dat na het schietincident meerdere jongens in zwarte kleding wegrenden richting de Vaatdreef.

De politie zei eerder op zoek te zijn naar "meerdere verdachten" en is een "uitgebreid" onderzoek gestart naar de schietpartij. Bij de zoektocht werd een politiehelikopter ingezet. Getuigen en andere mensen met meer informatie worden opgeroepen zich te melden.

De schietpartij volgt op een reeks eerdere incidenten in Zoetermeer in de maand mei. Zo werd een jongen neergeschoten in een speeltuin, ontplofte er vuurwerk bij een huis en werd een kogelgat aangetroffen in een woning. Het Openbaar Ministerie liet toen weten dat de incidenten mogelijk het gevolg zijn van een ruzie tussen groepen jongeren. In drie wijken is een samenscholingsverbod ingesteld door de gemeente.

Of het incident bij het mboRijnland verband houdt met de recente incidenten is niet duidelijk.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats