Clicky

 
Transport Online - Pérez blijft tot en met 2024 teamgenoot Verstappen bij Red Bull

Pérez blijft tot en met 2024 teamgenoot Verstappen bij Red Bull

Pérez blijft tot en met 2024 teamgenoot Verstappen bij Red Bull
31-05-2022 16:12 | Sport | auteur ANP

MONACO - Sergio Pérez blijft tot en met 2024 teamgenoot van Max Verstappen bij het team van Red Bull in de Formule 1. De Mexicaan heeft zijn contract met twee jaar verlengd, meldt de Oostenrijkse renstal. Pérez zette zijn handtekening bij de Grote Prijs van Monaco van afgelopen zondag, die hij won.

Pérez rijdt sinds 2021 in dienst van Red Bull. Hij was vorig jaar een grote steun voor Verstappen, die de wereldtitel veroverde. Dit jaar is de Mexicaan op dreef; hij behaalde al een poleposition en eindigde ook drie keer als tweede. In de tussenstand staat hij derde met 110 punten achter zijn kopman Verstappen (125) en de Monegask Charles Leclerc (116).

"Sinds hij bij ons rijdt, heeft Checo fantastisch werk geleverd", prijst teambaas Christian Horner Pérez in een statement van het team. "Keer op keer heeft hij bewezen dat hij niet alleen een geweldige teamspeler is, maar ook dat zijn niveau stijgt. Hij is dit seizoen een kracht geworden om rekening mee te houden. Dit jaar heeft hij een nieuwe stap gezet en is het gat met wereldkampioen Max aanzienlijk kleiner geworden."

Mondiger

Pérez is zelf ook wat mondiger geworden. De 32-jarige coureur moest met frisse tegenzin in de Grote Prijs van Spanje de zege laten aan Verstappen en wilde na afloop een gesprek met de teamleiding over de stalorders. Afgelopen zondag was het lot hem een beetje gunstiger gezind. Na een hectische fase met tal van pitstops kwam Pérez aan de leiding en die stond hij op het smalle en bochtige stratencircuit van Monaco niet meer af.

"We hebben geen moment getwijfeld dat zijn snelheid, racevaardigheden en ervaring belangrijk zijn voor het team van Red Bull en we zijn dan ook verheugd dat hij tot en met 2024 voor het team zal blijven racen. Samen met Max geloven we dat we een rijdersduo hebben dat ons de grootste prijzen in de Formule 1 kan opleveren", aldus Horner.

"Het is een ongelooflijke week geweest", zegt de Mexicaan. "Het winnen van de Grote Prijs van Monaco is de droom van elke coureur en om daarna te komen met de aankondiging dat ik nog twee extra jaren bij het team blijf, maakt me heel blij. Ik ben er trots op bij dit team te horen. De samenwerking is goed, mijn relatie met Max ook, dus dat gaat ons zeker helpen om nog meer successen te behalen."

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions