Clicky

 
Transport Online - Acties bij slagerijen van de baan, slagers krijgen betere cao

Acties bij slagerijen van de baan, slagers krijgen betere cao

Acties bij slagerijen van de baan, slagers krijgen betere cao
31-05-2022 15:30 | Financieel | auteur Redactie | Esther van der Wal

UTRECHT - Een zeer goed resultaat. Zo noemt FNV-bestuurder John Klijn (Voedingsindustrie) de afspraken die hij op de valreep heeft weten te maken voor de slagers in hun nieuwe cao. Stakingen zijn daarmee voorkomen. De leden van de vakbond kunnen stemmen tot woensdag 15 juni.

Vlees hamsteren voor Pinksteren is nu niet nodig, de bevoorrading van supermarkten gaat gewoon door. Die kwam even in gevaar, omdat vooral in de industriële slagerijen mensen klaarstonden om hun werk neer te leggen.

Eieren voor hun geld

De slagersbedrijven kozen eieren voor hun geld, nadat de FNV hen vorige week een ultimatum stuurde. Daarin eiste de vakbond een beter eindbod dan waar de werkgevers mee op de proppen kwamen (2,7 procent loon erbij in een jaar).

Klijn: "Dat betere bod kwam er gelukkig. Daarom hebben we toch nog iets moois kunnen afspreken voor de medewerkers. Zij hebben nu het laatste woord."

Een flinke verbetering

De FNV heeft voor de werknemers in de industriële bedrijven een flinke verbetering afgedwongen ten opzichte van het akkoord dat de werkgevers eerder al sloten met vakbond CNV. Die kwamen uit op 3,5 procent meer loon (per 1 juni 2022) en nog eens 3,5 procent (per 1 juni 2023).

Klijn: "Daar komt nu eerst eenmalig € 375 bovenop en vanaf volgend jaar juni nog eens 1,25 procent productietoeslag. Al met al gaan mensen er in het tweede cao-jaar dan in totaal met 4,75 procent op vooruit."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden