Clicky


Gevonden romp in Amsterdamse IJ is van rijke Rus

Gevonden romp in Amsterdamse IJ is van rijke Rus
31-05-2022 15:02 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - De identiteit van het slachtoffer, dat negen jaar geleden in het Amsterdamse IJ werd gevonden, waarvan de romp in blauw plastic verpakt was, is inmiddels bekend bij het cold caseteam. Het slachtoffer was een vermogend Russisch zakenman die zich bezighield met de handel in kunst en antiek, meldt de politie.

Vanwege de oorlog in Oekraïne is er geen contact met de Russische autoriteiten en kunnen de nabestaanden van de man, die voor zover bekend in Rusland woonachtig zijn, niet worden geïnformeerd over diens overlijden. De politie zal de identiteit van de man dan ook nog niet met het publiek delen.

Wel kan het cold caseteam bekend maken dat dat zij door middel van een DNA-match achter de gegevens van het slachtoffer zijn gekomen. De familie van de man heeft hem enige tijd geleden in Rusland als vermist opgegeven, DNA afgestaan dat in de internationale databank is opgenomen en dit heeft geleid tot de match.

Het cold caseteam van de politie Amsterdam vroeg op 30 januari jl. opnieuw aandacht voor de vondst van een romp die exact negen jaar eerder in het Amsterdamse IJ werd gevonden. Deze oproep leverde enkele nieuwe tips op. Ook heeft het hernieuwde onderzoek nog meer resultaat opgeleverd, aldus de politie.