Clicky


Automobilist met gekocht rijbewijs voor 600 euro aangehouden

Automobilist met gekocht rijbewijs voor 600 euro aangehouden
31-05-2022 11:28 | Misdaad | auteur Redactie

ROOSENDAAL - Een 35-jarige man uit Steenbergen is afgelopden maandag op de Hulsdonksestraat door de politie aangehouden op de verdenking van valsheid in geschrifte. Hij toonde tijdens een controle aan de agenten een vervalst rijbewijs. Hij had het naar eigen zeggen voor 600 euro op Internet gekocht, meldt de politie.

Agenten zagen maandagochtend een auto rijden over de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal. Ze hoorden dat de uitlaat veel lawaai maakte en kennelijk niet gasdicht was. Ze besloten een controle in te stellen en gaven een stopteken. Na bevraging bleek dat aan de bestuurder van de auto geen rijbewijs was afgegeven. Toch toonde hij een op zijn naam staand Nederlands rijbewijs. De echtheidskenmerken bleken niet te kloppen.

De verdachte verklaarde dat hij voor zijn werk een rijbewijs nodig heeft. Hij heeft echter (nog) geen rijbewijs. Via een zoekprogramma op Internet kwam hij op een site terecht waar hij voor 600 euro een rijbewijs kon laten maken. Hij reed in een auto met een lekke uitlaat en had bovendien geen autogordel om toen hij door de politie werd aangehouden.