Clicky


 


Eerste vrachtschip verlaat heropende haven van Marioepol

Eerste vrachtschip verlaat heropende haven van Marioepol
31-05-2022 08:54 | Buitenland | auteur ANP/RTR

MARIOEPOL - Het eerste vrachtschip heeft de haven van Marioepol verlaten sinds de inname van de Oekraïense stad door Rusland. De separatistenleider in de regio laat via Telegram weten dat 2500 ton metaal wordt vervoerd naar Rusland.

Het schip legt een route van 160 kilometer af naar Rostov aan de Don. Deze Russische plaats ligt ten oosten van de Zee van Azov, waar zowel Rusland als Oekraïne aan grenst. In Oekraïne werd direct gesproken van plundering toen het transport vorige week werd aangekondigd. Rusland wordt door de Oekraïense autoriteiten ook beschuldigd van diefstal van Oekraïens graan.

Marioepol is sinds kort volledig onder Russische controle, na de overgave van de laatste strijdende militairen die zich hadden verscholen op een groot fabrieksterrein. Rusland, dat de controle heeft over de Oekraïense kust langs de Zee van Azov, zei vorige week dat de haven vrij was gemaakt van mijnen en weer open was voor de commerciële scheepvaart.

Van de schepen die door de oorlog in Oekraïne vast kwamen te zitten in de haven van Marioepol, is een deel door pro-Russische separatisten in beslag genomen. Leider Denis Poesjilin heeft volgens het Russische persbureau Interfax gezegd dat die schepen zullen worden opgenomen in de commerciële vloot van de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk. Het is niet duidelijk om wat voor schepen het precies gaat en van wie ze waren.

Foto's

  • Fremantle Highway
  • Fremantle Highway
  • Fremantle Highway
  • Fremantle Highway
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions