Clicky

 
Transport Online - Kaag: nalatigheid KLM onacceptabel, maar nog geen consequenties

Kaag: nalatigheid KLM onacceptabel, maar nog geen consequenties

Kaag: nalatigheid KLM onacceptabel, maar nog geen consequenties
30-05-2022 19:12 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Dat KLM nauwelijks voortgang boekt op de afspraken die zijn verbonden aan de staatssteun, is volgens minister van Financiën Sigrid Kaag "onacceptabel". De bewindsvrouw wil in gesprek met de nieuwe topvrouw Marjan Rintel, maar geeft toe dat het kabinet nog geen consequenties kan verbinden aan de "zeer gebrekkige naleving van de voorwaarden".

Kaag sprak, samen met collega-minister Mark Harbers (Infrastructuur) met de Tweede Kamer over de aandelenuitgifte van Air France-KLM, waarvan de staat aandeelhouder is. Maar ook de bevindingen van staatsagent Jeroen Kremers kwamen aan bod. Kremers werd aangesteld om toezicht te houden nadat het kabinet miljarden aan staatssteun had beloofd aan KLM in de coronacrisis. In ruil ervoor moeten onder meer de personeelskosten omlaag en moet KLM sneller vergroenen.

Hoewel Kaag ook erkent dat "we corona nog niet zo lang achter ons hebben gelaten", moet KLM meer laten zien. Het is volgens haar onverteerbaar dat "er in de perceptie zo lichtvaardig wordt omgegaan" met de afspraken. Kaag en Harbers hebben KLM duidelijk gemaakt dat het ze "menens" is. Maar een stok achter de deur is er niet, moest de bewindsvrouw toegeven tegenover een kritische Kamer.

Intrekken van de staatssteun is sowieso uitgesloten, omdat het kabinet zich betrouwbaar wil opstellen tegenover de banken (het kabinet staat garant voor leningen) en KLM zelf. Toch kijkt het kabinet naar manieren om wel consequenties te verbinden aan de nalatigheid van KLM. "We zijn er in de stilte mee bezig", aldus Kaag.

Intussen vestigt zij haar hoop op Rintel, die over ruim een maand president-directeur van KLM wordt. "Ik denk dat we haar een kans moeten geven om tot snelle oplossingen te komen", zegt Kaag. Ze verwacht dat Rintel "grote stappen" wil zetten.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden