Clicky

 
Transport Online - Dinsdag hinder treinverkeer door nationale staking België

Dinsdag hinder treinverkeer door nationale staking België

Dinsdag hinder treinverkeer door nationale staking België
30-05-2022 19:08 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - Het treinverkeer tussen Nederland en België ondervindt dinsdag hinder van een nationale stakingsdag in België. NMBS, de Belgische tegenhanger van NS, adviseert de reisplanners te raadplegen voor actuele informatie over al dan niet geannuleerde treinen. Thalys schrapt de trein Parijs - Brussel - Dortmund, maar de snelle treinen tussen Amsterdam en Brussel rijden grotendeels volgens schema.

Ook de Eurostar tussen Londen en Amsterdam en de intercity tussen Brussel en Amsterdam rijden normaal. Nederlandse reizigers merken de gevolgen van de staking vooral bij de korte grensverbindingen, zoals die tussen Maastricht en Luik. Die rijdt vanaf maandagavond niet meer. Tussen Roosendaal en Antwerpen rijden sommige treinen niet en andere maar een deel van het gebruikelijke traject.

NS raadt gebruikers aan de reisinformatie goed te bekijken. Ook kort voor vertrek nog eens kijken of er veranderingen zijn is volgens de Nederlandse spoorvervoerder aan te raden.

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, heeft NMBS voor België een alternatieve treindienst uitgewerkt op basis van het personeel dat heeft aangegeven te zullen werken. Van de IC-treinen tussen de grote steden rijdt er één op de drie. In de provincies Luik, Luxemburg en Namen rijdt geen enkele trein vanwege personeelsgebrek bij de verkeersleiding.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,180
Diesel2,058

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats