Clicky

 
Transport Online - Scania krijgt goedkeuring om tests met autonome vrachtwagens uit te breiden

Scania krijgt goedkeuring om tests met autonome vrachtwagens uit te breiden

Scania krijgt goedkeuring om tests met autonome vrachtwagens uit te breiden
30-05-2022 17:18 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

SÖDERTÄLJE - De zelfrijdende vrachtwagens van Scania mogen vanaf nu rijden op alle wegen tussen de Zweedse steden Södertälje en Jönköping. Het Zweedse transportagentschap Transportstyrelsen heeft Scania goedkeuring gegeven om de route en het bereik van zijn autonome voertuigtests op de Zweedse wegen uit te breiden.

In februari 2021 kreeg Scania toestemming om drie autonome vrachtwagens te gaan exploiteren op een stuk van de E4-snelweg tussen de belangrijkste productielocatie van het bedrijf in Södertälje en Nyköping, 70 kilometer naar het zuiden.

Het succes van die proef heeft nu geleid tot een uitbreiding van de afstand en parameters van de tests. De autonome vrachtwagens mogen nu rijden op alle soorten wegen tussen Södertälje en de zuidelijke stad Jönköping, die bijna 300 kilometer en drie en een half uur rijden is.

Scania is blij met de uitbreiding.

“Het is geweldig om de steun van de transportautoriteit te hebben voor de drie autonome vrachtwagens om Scania-goederen te vervoeren op alle soorten wegen tussen Södertälje en Jönköping”, zegt Peter Hafmar, Vice-President en Head of Autonomous Solutions.

“Het betekent dat onze voertuigen volledig autonoom van de poorten van Scania naar de eindbestemming kunnen rijden. We hebben iemand achter het stuur zitten die het systeem in de gaten houdt tijdens deze test, maar de voertuigen rijden zelf. Ze zijn daar in druk plaatselijk verkeer en dan op de snelweg met 80 km/u naar Jönköping, waar ze vervolgens de rotondes en lokale wegen kunnen navigeren, voordat ze zelf op de bestemming aankomen waar we de goederen afleveren.”

Foto's

 • R. van Heur
  R. van Heur
 • Bork
  Bork
 • Bunnik Creations
  Bunnik Creations
 • Bunnik Plants
  Bunnik Plants

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden