Clicky

 
Transport Online - Vliegmaatschappijen willen vluchten verplaatsen naar Rotterdam

Vliegmaatschappijen willen vluchten verplaatsen naar Rotterdam

Vliegmaatschappijen willen vluchten verplaatsen naar Rotterdam
30-05-2022 16:28 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

ROTTERDAM - Rotterdam The Hague Airport heeft van enkele luchtvaartmaatschappijen een officieel verzoek binnengekregen voor het verplaatsen van hun vluchten van Schiphol naar de regionale luchthaven. De verzoeken kwamen van maatschappijen die vakantievluchten uitvoeren, zegt een woordvoerster, zonder daarbij te willen zeggen om welke luchtvaartbedrijven het precies gaat. Volgens de zegsvrouw "hoeft een beslissing over het verzoek niet heel lang te duren".

Het verplaatsen van vluchten moet de druk op Schiphol verlichten. Die luchthaven heeft last van personeelstekorten bij met name de beveiliging, waardoor reizigers lang moeten wachten. Desondanks kan Rotterdam The Hague Airport de komende tijd "hooguit enkele vluchten per dag" overnemen van luchthaven Schiphol. "De mogelijkheden die we hebben zijn beperkt, zowel qua geluidsnormen als qua bemensing." De regionale luchthaven nam begin deze maand elf vluchten over van Schiphol, verdeeld over twee dagen.

Schiphol heeft vorige week een actieplan gepresenteerd om in de zomerperiode grote drukte op de luchthaven tegen te gaan. Daarvoor moet onder meer extra personeel worden geworven, zoals beveiligers. Schiphol streeft ernaar dat het aantal vluchten en reizigers de capaciteit van het beschikbare personeel niet overstijgt. De planning moet daarvoor beter worden afgestemd met luchtvaartmaatschappijen en ook moeten er vluchten worden verplaatst naar regionale luchthavens.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • J.Roeland
  KLG EUROPE
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden