Clicky

 
Transport Online - Ierse regering roept luchthavenuitbater op het matje om chaos

Ierse regering roept luchthavenuitbater op het matje om chaos

Ierse regering roept luchthavenuitbater op het matje om chaos
30-05-2022 15:11 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

DUBLIN - Niet alleen op Schiphol is de laatste tijd chaos. Ook op Britse en Ierse luchthavens gaat van alles mis. De Ierse regering heeft de exploitant van de luchthaven van Dublin, DAA, om tekst en uitleg gevraagd over de problemen afgelopen weekeinde. Door lange rijen en trage afhandeling misten zeker duizend passagiers hun vlucht.

Net als op Schiphol kampt de luchthaven van Dublin met personeelstekorten. Door het sterke herstel uit de coronacrisis worden de problemen extra gevoeld.

De Ierse staatssecretaris voor internationaal vervoer, Hildegarde Naughton, had een ontmoeting met de directie van de luchthavenexploitant. Daarin vroeg ze om duidelijkheid over de situatie. Ook wil ze garanties hebben van de luchthaven dat de problemen straks niet spelen tijdens de drukke zomerperiode.

Compensatie

DAA beloofde gedupeerde reizigers te zullen compenseren. Daarnaast zijn er maatregelen genomen om de drukte beter aan te kunnen, waaronder de inzet van extra personeel.

Overal in Europa is het druk op de luchthavens, omdat veel mensen besluiten met vakantie te gaan nu de coronabeperkingen zijn opgeheven. Dat gebeurt op het moment dat er grote schaarste is aan personeel. Passagiers op Britse luchthavens klaagden dit weekend ook al over lange wachttijden voor de beveiliging en het inchecken. Tijdens de paasvakantie was er op verschillende Britse luchthavens ook sprake van chaos, zoals het geval was in Manchester.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden