Clicky


Or KLM: rapportage staatsagent suggestief met foute aannames

Or KLM: rapportage staatsagent suggestief met foute aannames
30-05-2022 12:02 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

AMSTELVEEN - De tussenrapportage die de staatsagent bij KLM stuurde naar de Tweede Kamer is suggestief en bevat foute aannames. Dat zegt de ondernemingsraad (or) van KLM in een reactie op de zondagavond verstuurde rapportage. Volgens het personeelsorgaan van KLM doen de leden van de Staten-Generaal er verstandig aan het rapport te negeren.

Or-voorzitter Dario Fucci spreekt van een teleurstellend schrijven. "Het is voor ons onbegrijpelijk dat een dergelijke rapportage wordt gedaan aan de Kamer", laat hij weten. "Zeker gezien de context waarin dit gebeurt."

Volgens de staatsagent voldoen de cao-afspraken die KLM met bonden wil maken, waaronder een loonsverhoging van 5 procent, niet aan de voorwaarden van het steunpakket. Jeroen Kremer, die namens de Staat toeziet op de naleving van de afspraken met KLM als onderdeel van de coronasteun, stelt vast dat er nog geen dekking is gevonden voor de loonstap. Ook zou hij niet over afspraken zijn geïnformeerd, waar dat wel zou moeten.

Chaos

Fucci benadrukt dat er onder meer vanuit Den Haag een roep om betere arbeidsvoorwaarden klonk in de nasleep van de wilde staking door bagageafhandelaars bij het begin van de meivakantie. Die actie veroorzaakte chaos op de luchthaven. "De directie van KLM heeft daarop deze inflatiecorrectie gefaciliteerd. En nu past dat niet?", aldus een verbaasde or-voorzitter.

Fucci wijst er verder op dat KLM wordt geconfronteerd met een tariefsverhoging van de luchthavengelden op Schiphol met 37 procent, maar dat de dienstverlening op de luchthaven te wensen overlaat. Juist die extra kosten passen wat de or van KLM betreft niet in de voorwaarden. Ook omdat afgesproken zou zijn dat partners van KLM "naar rato" moeten inleveren.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions