Clicky

 
Transport Online - Vijf nieuwe Tourismo's voor Pouw Vervoer

Vijf nieuwe Tourismo's voor Pouw Vervoer

Vijf nieuwe Tourismo's voor Pouw Vervoer
30-05-2022 09:48 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

VIANEN - Bij Pouw Vervoer in Vianen denken ze in mogelijkheden én in beproefde kwaliteit. Daarom was de keuze bij de aanschaf van een aantal nieuwe touringcars snel gemaakt. Het bedrijf kocht vijf nieuwe Mercedes-Benz Tourismo’s voor zijn wagenpark. Directeur Johan Pouw, die zelf al achter het stuur kroop van de nieuwe Tourismo’s, zegt erover: "Met Mercedes-Benz weten we wat we in huis halen. Sterke rijeigenschappen, hoge kwaliteit en een uitstekende restwaarde. Beter kan het niet."

Pouw Vervoer ontstond in 1992 en had toen een wagenpark van welgeteld één bus. Daarna ging het hard met het bedrijf. Zich met name richtend op vervoer voor evenementen, lijndiensten en groepsreizen, heeft het bedrijf vandaag de dag een wagenpark van 278 touringcars en bussen. Alle divisies en afdelingen meegeteld, werken er in totaal zo’n 700 mensen.

Directeur Johan Pouw: "Wat dit werk zo leuk maakt, is dat het mensenwerk is. Natuurlijk lukt het me niet meer om met iedereen een kop koffie te drinken, maar het contact met reizigers, chauffeurs en andere medewerkers is voor mij een van de mooiste kanten van mijn werk. Dat omgaan met mensen heeft er altijd al ingezeten. Zo ben ik ooit begonnen in de horeca, waar ook alles om mensen draait. Die menselijke factor zou ik niet kunnen missen."

Andere kijk op de markt

Dat Pouw Vervoer is uitgegroeid tot zo’n grote speler, is mede te danken aan de andere kijk op de markt door het bedrijf, vertelt Johan Pouw. "We proberen altijd een paar stappen vooruit te denken en meer te doen dan alleen het vervoer van A naar B. Die houding heeft ons al veel gebracht en bewijst keer op keer zijn waarde. Hij heeft ons bijvoorbeeld ook in de coronatijd geholpen. Toen alles op een zeker moment helemaal stil lag, ook de lijndiensten, hebben wij bussen omgebouwd tot testbussen voor de GGD en later ook vaccinatiebussen. Kortom, we denken graag in mogelijkheden. En we gaan ook heel ver voor onze klanten. Als klanten dat willen, dan ontzorgen we ze totaal. Dat zie je onder meer terug in ons evenementenvervoer, zoals voor de Formule 1, waarin we heel actief zijn."

Wereldmerk

De Tourismo’s die Pouw Vervoer heeft aangeschaft zijn vijf 2-assige Tourismo’s van 13 meter lang, met 56 zitplaatsen voor passagiers. Over hoe het bedrijf tot de keuze voor de Tourismo’s is gekomen, vertelt Johan Pouw: "Dat is heel simpel. Wij hebben meer dan 100 bussen van Mercedes-Benz rondrijden, dus we kennen ze van haver tot gort. Mercedes-Benz is echt een wereldmerk. Uit ervaring weten we dat een Mercedes-Benz altijd voor kwaliteit staat. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor een tweede leven en hebben ze een hoge restwaarde. Een touringcar moet zijn werk doen, je moet er van op aan kunnen. Dat zit bij Mercedes-Benz meer dan goed. Ook met deze Tourismo’s."

Luxe stoelen

De vijf nieuwe Tourismo’s van Pouw Vervoer zijn allemaal standaard uitgevoerd, maar in het geval van Mercedes-Benz ligt de lat ook dan al hoog. Johan Pouw: “Er zitten luxe stoelen in de Tourismo die alle comfort bieden, er is een slaapcabine, en rijden doet hij geweldig. Ik spreek uit ervaring, want ik heb zelf al achter het stuur gezeten. Zowel voor onze chauffeurs als onze klanten biedt de Tourismo een heel fijne rijervaring. Het zijn beproefde touringcars. Als bedrijf zijn we bijzonder blij met deze nieuwe aanwinsten in ons wagenpark.” Pouw Vervoer zal de Tourismo’s breed inzetten, niet alleen in Nederland, maar ook voor groepsreizen naar landen als Spanje en Oostenrijk. Van de vijf Tourismo’s zijn er drie in de kleuren van Pouw Vervoer, de andere twee dragen de kleuren van het indertijd overgenomen Besseling Travel.

Samenwerking

Pouw Vervoer werkt al zo’n 25 jaar samen met Daimler Buses | EvoBus. Johan Pouw: "Het is niet voor niets dat we al zo lang samenwerken. EvoBus is een stabiele partij waar je van op aan kunt. Alles is er goed geregeld en ze staan altijd voor je klaar als er iets is. En als we eens een onderdeel nodig hebben, dan is dat er vrijwel altijd heel snel. Omdat we zo goed op elkaar zijn ingespeeld verloopt het aankopen van nieuwe touringcars altijd heel soepel. Bij deze vijf nieuwe Tourismo’s was dat niet anders."

Aflevering

De komst van een nieuwe bus of touringcar is binnen Pouw Vervoer in de loop der jaren eigenlijk een heel gewone zaak geworden, maar toch is er iets dat iedere aflevering nog steeds een feestelijk tintje geeft. Een lachende Johan Pouw vertelt: "EvoBus neemt bij aflevering altijd een bos bloemen mee. Ik neem die meestal mee naar huis, om mijn vrouw een beetje te verrassen. Zodra ze die bloemen ziet, dan is het: ‘zo, is er weer een nieuwe bus afgeleverd?’ Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo snel een bloemetje koop, maar dankzij EvoBus staat er bij ons toch geregeld een mooie bos in huis!"

Foto's

 • Bentvelzen Transport
  Bentvelzen Transport
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden