Clicky

 
Transport Online - NOS zendt samenvattingen Eredivisie ook komende jaren uit

NOS zendt samenvattingen Eredivisie ook komende jaren uit

NOS zendt samenvattingen Eredivisie ook komende jaren uit
27-05-2022 14:02 | Sport | auteur ANP

HILVERSUM - Zondagavond met het bord op schoot de samenvattingen van de Eredivisiewedstrijden kijken bij de NOS blijft ook de komende drie seizoenen mogelijk. De omroep heeft de verbintenis met Eredivisie Media & Marketing (EMM) verlengd. Het contract loopt nu tot en met het seizoen 2024-2025.

Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS, is erg tevreden met het nieuwe contract. "De Eredivisie is en blijft de belangrijkste competitie voor de Nederlandse voetballiefhebber", vertelt hij. Met de uitzendingen op wedstrijddagen van Eredivisieduels zegt Timmer iedere week zo'n vier miljoen mensen te bereiken. Hij noemt de kijkers, zowel online als via de televisie "onze twaalfde man".

Timmer benadrukt dat de samenvattingen op alle platformen van de NOS te bekijken zijn. Dus ook online via NPO Start en de NOS-app. De tv-uitzendingen zijn buiten ons land ook te zien op BVN, de publieke tv-zender voor Nederlanders buiten Nederland.

Langs de Lijn

Het contract geldt ook voor de live-verslagen op de radio die de NOS uitzendt in het programma NOS Langs de Lijn.

De Publieke Omroep zendt al sinds 1959 samenvattingen uit van Eredivisiewedstrijden op tv. Het radioprogramma Langs de Lijn begon in 1967, maar daarvoor hadden de verschillende omroepen al een warme belangstelling voor de Eredivisie. Probleem was dat de omroepen allemaal hun eigen sportrubriek hadden op wisselende tijden en verspreid over twee zenders. Om daar meer samenhang in te krijgen, werd vanaf 1967 samengewerkt in Langs de Lijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden