Clicky

 
Transport Online - Rotterdam stroomt vol met Feyenoordsupporters

Rotterdam stroomt vol met Feyenoordsupporters

Rotterdam stroomt vol met Feyenoordsupporters
25-05-2022 18:33 | Sport | auteur ANP

ROTTERDAM - Het centrum van Rotterdam stroomt vol met Feyenoordsupporters, die zich opmaken voor de finale van de Conference League die woensdagavond in de Albanese hoofdstad Tirana wordt gespeeld.

Onder meer in de cafés rond het Schouwburgplein zijn al enkele honderden supporters bijeen en schalt You'll Never Walk Allone van Lee Towers uit de luidsprekers. Op de straten zijn zingende groepen supporters in clubshirts onderweg naar de vele plekken in de stad waar de wedstrijd tegen AS Roma woensdagavond te zien zal zijn. Her en der wordt vuurwerk afgestoken.

Rotterdam heeft alles in gereedheid gebracht voor supporters om op grote schermen de eindstrijd te volgen. Op veel plaatsen, zoals op het Stadhuisplein, bij de Erasmusbrug, het Noordplein, de Oude Haven en andere locaties in de stad komen mensen bij elkaar om de wedstrijd te volgen. Vrijwel alle kaarten voor deze kijkavonden zijn uitverkocht.

Op het Stadhuisplein zijn al zeker 2000 mensen de toegangscontrole gepasseerd, zeggen aanwezige beveiligers. Daar wordt het hossende publiek voorafgaand aan de wedstrijd opgewarmd met muziek. Rond het plein staan grote schermen opgesteld.

Rond de Oude Haven bij de Willemsbrug zitten de terrassen vol en stromen de fans het evenemententerrein op. Inmiddels bevinden zich daar ongeveer 1000 bezoekers, die allemaal worden gefouilleerd bij dranghekken van de entree. De organisatie verwacht dat 2400 supporters de finale op het grote scherm aan de Oude Haven volgen en een feestje bouwen.

Op het plein Binnenrotte verwachten de organisatoren van 'Ons Feyenoord Event' 8000 bezoekers. Rond 18.00 uur, drie uur voor de aftrap in Tirana, was het nog rustig te noemen met ongeveer vierhonderd mensen.

Ook op de Coolsingel en in de trams en andere plekken in de stad zijn supporters van Feyenoord te vinden. Hier en daar wordt een rookbommetje gegooid en overal klinkt gezang. Feyenoordliederen worden luidkeels meegezongen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,472
Diesel2,312

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden