Clicky

 
Transport Online - Voortvluchtige Belgische kinderverkrachter gepakt in Heerlen

Voortvluchtige Belgische kinderverkrachter gepakt in Heerlen

Voortvluchtige Belgische kinderverkrachter gepakt in Heerlen
25-05-2022 14:48 | Binnenland | auteur ANP

BRUSSEL - Een Belgische kinderverkrachter die op de vlucht was voor de politie is dinsdag in Heerlen opgepakt. Hij stond op de zogeheten Most Wanted-lijst van de Belgische opsporingsdiensten.

Rony Van W. was vrijdag veroordeeld tot zes jaar cel en tien jaar tbs, maar ging ervandoor voor de politie hem kon aanhouden. Hij plaatste vervolgens een Facebook-bericht, waarin hij deed alsof hij op een strand op Ibiza zat, maar dat bleek een dwaalspoor. De vijftiger werd dankzij "sterk werk" van de speciale Belgische en Nederlandse politie-eenheden die jagen op voortvluchtigen ingerekend, twittert de Belgische justitieminister Vincent Van Quickenborne.

De verdachte werd volgens een woordvoerster van de politie dinsdagavond door de Heerlense politie gearresteerd op de Spoorsingel in de directe omgeving van het station. De Heerlense agenten reageerden op een melding, waarna ze de man controleerden. Tijdens die controle bleek dat hij gezocht werd, waarna hij in de boeien werd geslagen.

Vriendin in Nederland

Van W. zegt zelf dat hij de benen nam "omdat ik me dan kan verdedigen", waar hij in de gevangenis geen kans toe zou zien. Hij zou in cassatie willen gaan tegen zijn veroordeling door het hof van beroep in Gent. Voor hij zogenaamd naar Ibiza vertrok, zou hij bij zijn "vriendin in Nederland" hebben gebivakkeerd, zei hij eerder tegen VTM Nieuws.

De Bruggenaar werd vorige week schuldig bevonden aan het verkrachten van een minderjarige, de seksuele uitbuiting van kinderen en aan kinderpornografie. In het verleden was hij al eens veroordeeld voor soortgelijke vergrijpen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden