Clicky

 
Transport Online - Wielrenner Alaphilippe na val op trainingskamp en hoopt op Tour

Wielrenner Alaphilippe na val op trainingskamp en hoopt op Tour

Wielrenner Alaphilippe na val op trainingskamp en hoopt op Tour
24-05-2022 12:01 | Sport | auteur ANP

HERENTALS - Een maand na zijn zware valpartij in Luik-Bastenaken-Luik gaat wielrenner Julian Alaphilippe weer op trainingskamp. De tweevoudig wereldkampioen is in de Sierra Nevada aangesloten bij zijn teamgenoten van Quick-Step Alpha Vinyl. De 29-jarige Fransman, die onder meer een klaplong, gebroken ribben en een gebroken schouderblad opliep bij een val in de Ardense voorjaarsklassieker, hoopt op tijd fit te zijn voor de Tour de France.

"Het goede nieuws is dat mijn long volledig is hersteld. De botbreuken doen nog steeds pijn, wat normaal is. Deze blessures vergen meer tijd om van te herstellen", zegt Alaphilippe, die twee weken geleden van de artsen toestemming kreeg om de training te hervatten. Na een paar dagen op de rollenbank ging de Fransman weer buiten fietsen. Dat verliep zonder problemen, waarop hij naar het trainingskamp van zijn ploeg in Zuid-Spanje is gegaan.

"Ik kan nog niet hetzelfde doen als de andere jongens. Ik heb wat tijd nodig om weer in vorm te komen en ik moet natuurlijk nog voorzichtig zijn met mijn blessures", aldus de wereldkampioen van 2020 en 2021. "Iedere dag gaat het beter, ik hoop dat ik zo kan doorgaan. Ik probeer optimistisch te zijn, maar ik weet ook dat ik tijd nodig heb. Als het herstel zo doorgaat, dan is het nog steeds mogelijk om de Tour te rijden. Dat zit in mijn hoofd, maar het is belangrijk dat ik niets overhaast doe."

De Ronde van Frankrijk begin op 1 juli in Kopenhagen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,421
Diesel2,277

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden