Clicky

 
Transport Online - NVJ: meldpunt tegen NRC-journalist is alarmerend en schadelijk

NVJ: meldpunt tegen NRC-journalist is alarmerend en schadelijk

NVJ: meldpunt tegen NRC-journalist is alarmerend en schadelijk
24-05-2022 11:53 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) noemt het meldpunt dat voormalig CDA-gedeputeerde Ger Driessen heeft opgericht tegen NRC-journalist Joep Dohmen "alarmerend" en "schadelijk". Het meldpunt werd opgericht omdat Dohmen en zijn collega Paul van der Steen in hun boek De Vriendenreünie zeggen dat "een gedeputeerde" met de dienstauto naar een bordeel is gereden.

Volgens Driessen wordt hij bedoeld en hij ontkent elke aantijging.

"Het is alarmerend dat na de zeer agressieve uitspraken van oud-bewindspersoon Knops jegens Dohmen nu een andere prominente CDA’er een actieve campagne begint tegen deze gerenommeerde onderzoeksjournalist", stelt Thomas Bruning, algemeen secretaris bij de NVJ. Daarmee doelt hij op de bodemprocedure die huidig CDA-Kamerlid Raymond Knops vorig jaar tegen Dohmen aanspande, vanwege een artikel van de NRC-journalist over een door Knops aangekochte woning.

"In tijden waarin de journalistiek onder vuur ligt, is een dergelijke persoonlijke aanval meer dan schadelijk, zeker omdat deze komt van (ex-)politici met een voorbeeldfunctie", vervolgt Bruning. "Het zou een goed signaal zijn als het CDA actief afstand hiervan zou nemen en royement zou overwegen ten aanzien van de initiatiefnemer van dit meldpunt."

Een partijwoordvoerder van het CDA laat weten het geen goed idee te vinden van Driessen. "Het CDA staat pal voor de persvrijheid. Daar past een meldpunt tegen een journalist niet bij", laat partijvoorzitter Hans Huibers weten. Hij heeft dat ook persoonlijk aan Driessen laten weten.

Driessen ontkent een aanval op de journalistiek ontketend te hebben. "Ik richt me op Joep Dohmen, die me zonder enig bewijs beticht van bordeelbezoek", aldus Driessen. "Dat is gelogen. Ik laat me niet uitmaken voor hoerenloper."

"De beroepsgroep moet meer aandacht hebben voor misbruik van journalistieke vrijheid", zei hij. "Onderzoeksjournalistiek is prima. Maar met leugens hebben ze met mij de verkeerde te pakken. De NVJ zou kritisch moeten zijn op mensen als Dohmen."

De reactie van Huibers noemt Driessen vluchtgedrag. "Te makkelijk gezegd vanuit Den Haag, in plaats van dat hij opkomt voor zijn mensen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden