Clicky

 
Transport Online - Britse minister over lockdownfoto's: geen feestende Johnson

Britse minister over lockdownfoto's: geen feestende Johnson

Britse minister over lockdownfoto's: geen feestende Johnson
24-05-2022 11:18 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

LONDEN - De Britse premier Boris Johnson was "niet aan het feesten" op foto's die het nieuwsprogramma ITV News maandag heeft gepubliceerd. Dat zei minister Grant Shapps van Transport dinsdag tegen Sky News. Volgens hem heeft de regeringsleider het evenement in november 2020, toen er een coronalockdown was, alleen bijgewoond om "het glas te heffen" op een vertrekkend personeelslid.

"De vraag is, was hij daar aan het feesten? Nee, duidelijk niet - hij was langs geweest om hem te bedanken en een glas te heffen op een collega die wegging", aldus Shapps. Hij benadrukt dat de politie veel tijd en energie heeft gestoken in het onderzoeken van de feestjes die tijdens lockdowns zijn gehouden door overheidspersoneel en conclusies heeft getrokken. "We weten dat hij geen boete heeft gekregen voor deze gebeurtenis."

ITV News zei maandag dat het programma de beelden heeft vrijgegeven "in het belang van het publiek". Volgens het programma trekken de beelden de eerdere uitleg van Johnson over 'partygate' in twijfel. Tegenover het Britse parlement verklaarde de premier eerder dat hij niet wist dat de coronamaatregelen tijdens bijeenkomsten niet altijd waren nageleefd.

Boetes

De politie in Londen heeft in totaal 126 boetes uitgedeeld aan Britse overheidsmedewerkers naar aanleiding van overheidsfeestjes en -borrels op momenten waarop in Engeland strenge coronamaatregelen golden. De boetes hebben betrekking op in totaal acht bijeenkomsten tussen mei 2020 en april 2021. Johnson kreeg alleen een boete voor een verjaardagsfeest in 2020.

Topambtenaar Sue Gray kreeg eerder van Johnson het verzoek om onderzoek te doen naar 'partygate'. Overheidsbronnen melden dat het volledige rapport hierover mogelijk deze week wordt gepubliceerd. "Daarna zal de premier het parlement uitgebreid te woord staan", aldus een woordvoerder van Johnson tegen de BBC.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,421
Diesel2,277

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden