Clicky

 Topman Schiphol, Dick Benschop, keert terug uit Davos vanwege drukte luchthaven

Topman Schiphol, Dick Benschop, keert terug uit Davos vanwege drukte luchthaven
24-05-2022 09:10 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Dick Benschop keert dinsdag terug uit Zwitserland vanwege de grote drukte en problemen op luchthaven Schiphol. Dat bevestigt een woordvoerder van de topman na berichtgeving van De Telegraaf. Benschop was in Davos bij het World Economic Forum, de top voor regeringsleiders en topbestuurders, die deze week wordt gehouden.

Maandag waren de rijen op de luchthaven de hele dag langer dan gebruikelijk omdat er minder beveiligingspersoneel beschikbaar was dan gepland. Schiphol noemde de "erg lange" wachtrijen vervelend.

Volgens de woordvoerder rekent Schiphol tot aan de zomervakantie dagelijks op passagiersaantallen die vergelijkbaar zijn met die van tijdens de meivakantie. Toen moesten vluchten moesten worden geannuleerd op de luchthaven door drukte en personeelstekorten. Ook moesten er vluchten uitwijken naar Rotterdam en Eindhoven.

Benschop heeft begin deze maand excuses aangeboden aan reizigers voor de problemen tijdens de meivakantie. Hij weet de problemen aan meer reizigers en minder personeel dan verwacht toen de planning werd gemaakt. Dat laatste kwam onder meer door corona- en griepgevallen. "Dit is groeipijn die hoort bij een snelle groeispurt", aldus Benschop destijds.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions