Clicky

 
Transport Online - Marechaussee greep in op Schiphol na 'dreigende situatie'

Marechaussee greep in op Schiphol na 'dreigende situatie'

Marechaussee greep in op Schiphol na 'dreigende situatie'
23-05-2022 23:31 | Incidenten | auteur ANP

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft zondagavond ingegrepen op Schiphol wegens een "dreigende situatie" bij de beveiliging vanwege reizigers die hun vlucht dreigden te missen. Dat bevestigen woordvoerders van Schiphol en de marechaussee maandag na berichtgeving van De Telegraaf en NRC.

Bij de security check liepen zondagavond enkele beveiligers weg vanwege een wisseling van het personeel. Dat zorgde voor een "heftige" reactie van wachtende reizigers, waarna het beveiligingspersoneel zich niet meer veilig voelde. Het rolluik werd gesloten en de marechaussee werd opgeroepen vanwege een "dreigende situatie", aldus een woordvoerder.

De marechaussee heeft vervolgens "de-escalerend opgetreden", waarna de situatie terugkeerde naar "normaal", aldus de zegsman. Volgens ingewijden aan NRC en Telegraaf zou er ook gevochten zijn, daar gaat de woordvoerder niet op in. "Onze collega's hebben ervoor gezorgd dat de rust is wedergekeerd en er is niemand aangehouden."

"We begrijpen dat reizigers op reis willen en hun vlucht willen halen. Samen met onze partners zetten we alles op alles om dat mogelijk te maken. We roepen wel iedereen op om onze collega’s op een veilige manier hun werk te laten doen", aldus een woordvoerder van Schiphol.

Het is de laatste tijd erg druk op Schiphol vanwege personeelstekort. Ook maandag waren er lange wachtrijen, maar er was geen sprake van incidenten. Wel zijn er enkele mensen onwel geworden door het lange wachten. "Het gaat daarbij om mensen die lang op hun benen moesten blijven staan en vervolgens zijn flauwgevallen", aldus de marechaussee. Schiphol noemt de "erg lange" wachtrijen vervelend.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions