Clicky

 
Transport Online - Vanaf maandag 30 mei acties in slagerijen

Vanaf maandag 30 mei acties in slagerijen

Vanaf maandag 30 mei acties in slagerijen
23-05-2022 12:09 | Financieel | auteur Redactie | Esther van der Wal

UTRECHT - Het overleg over de cao voor slagers is helaas gestrand. De FNV organiseert daarom vanaf maandag 30 mei acties bij vooral de grote industriële slagerijen. In de week voor Pinksteren komt zo de bevoorrading van de supermarkten in gevaar.

De vakbond heeft vandaag nog wel een ultimatum gestuurd naar de slagersbedrijven, maar verwacht niet dat de werkgevers op de eisen van hun mensen zullen ingaan.

Weer een matige cao pikken we niet

John Klijn, bestuurder FNV Voedingsindustrie: "De slagersbranche biedt veel te weinig: 3,5% op jaarbasis. Dat ligt ver onder de inflatie, mensen kunnen hier niet van rondkomen. Zij hebben bovendien in de vorige twee cao’s vanwege corona al een flinke pas op de plaats gedaan om hun werkgevers tegemoet te komen. Nu weer een matige cao pikken ze niet."

Actiebereidheid is groot

De slagers eisen dat hun salarissen meegroeien met de stijgende prijzen van boodschappen, huis en energie, plus nog eens € 100 bruto erbij per maand. Volgens Klijn is de actiebereid in vooral de grote slagersbedrijven groot.

Werkonderbrekingen voor onbepaalde tijd

Klijn: "Mensen snappen dat ze in beweging moeten komen. De acties zullen zeer waarschijnlijk werkonderbrekingen zijn voor onbepaalde tijd. Een dagje staken om stoom af te blazen is er niet bij: het is ons nu menens."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden