Clicky


 


Coldeweijer: rechtmatig gehandeld bij delen video Muusse

Coldeweijer: rechtmatig gehandeld bij delen video Muusse
23-05-2022 09:52 | Showbizz | auteur ANP

Yvonne Coldeweijer vindt dat ze rechtmatig heeft gehandeld bij het delen van de video van Talitha Muusse vorige week. De vrouw achter het juicekanaal Life of Yvonne stelt maandag op Instagram dat ze zich heeft gehouden aan de richtlijnen die de rechter haar heeft opgelegd.

"Ik hoef niet te bewijzen dat iets 100% zeker waar is", stelt ze. "Ik moet laten zien dat het aannemelijk is. Als jij in een video stiekem bij de wastafel aan een sleutel snuift, acht ik het aannemelijk dat je daar coke gebruikt. Dat is toch logisch?" Volgens Yvonne heeft ze bovendien hoor en wederhoor toegepast en vermeld dat de video "fake kan zijn".

De video van Muusse, waarin gesuggereerd wordt dat ze drugs gebruikte, was in scène gezet door de presentatrice en radiozender BNR. Die laatste stuurde de video vervolgens anoniem naar Coldeweijer. Met hun actie wilden Muusse en de commerciële radiozender BNR laten zien hoe juicekanalen zoals Life of Yvonne van Coldeweijer te werk gaan, stelt de radiozender zondag in een artikel op hun website.

Coldeweijer deed wel navraag bij Muusse, maar deelde de video ondanks de ontkenning van de presentatrice een dag later toch met de volgers in haar betaalde Telegramgroep. Volgens Yvonne is ze misleid en wilden BNR en Muusse "bewijzen dat ik niet integer ben". "Wat ontzettend triest dat een publieke radiozender, betaald van ons belastinggeld, zich bezighoudt met dit soort onzin", schrijft ze maandag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions