Clicky

 
Transport Online - Zeker zeven doden bij brand op veerboot Filipijnen [+foto]

Zeker zeven doden bij brand op veerboot Filipijnen

Zeker zeven doden bij brand op veerboot Filipijnen [+foto]
23-05-2022 08:39 | Buitenland | auteur ANP/AFP

MANILLA - Bij een grote brand op een veerboot in de Filipijnen zijn volgens de kustwacht van het land maandag zeker zeven doden gevallen. De hevige brand dwong de opvarenden overboord te springen, vertellen ooggetuigen. De boot had op weg van het eiland Polillo naar Luzon, het hoofdeiland van de Filipijnen, 124 passagiers en 10 bemanningsleden aan boord.

Van die 134 mensen zijn er inmiddels 120 gered. Onder hen waren 23 gewonden, die naar het ziekenhuis zijn gebracht. Zeven mensen worden nog vermist. Naar hen wordt in het water gezocht. Het dodental kan dus nog verder oplopen. De brand is volgens de kustwacht in de machinekamer van de veerboot ontstaan. Passagiers op een andere, nabij varende veerboot zouden een explosie hebben gehoord.

De Filipijnen, een archipel van duizenden eilanden, kampen vaker met bootongelukken. Het zeevervoer wordt er niet goed goed gereguleerd en schepen zijn vaak overvol. In 1987 vond er de ergste scheepsramp ter wereld in vredestijd plaats. Een veerboot kwam er dat jaar in aanvaring met een olietanker. Daarbij kwamen meer dan 4000 mensen om het leven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden