Clicky

 
Transport Online - Van Moer Logistics breidt dienstverlening aan chemiesector uit door overname Group Van Loon

Van Moer Logistics breidt dienstverlening aan chemiesector uit door overname Group Van Loon

Van Moer Logistics breidt dienstverlening aan chemiesector uit door overname Group Van Loon
23-05-2022 09:18 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ZWIJNDRECHT - Van Moer Logistics heeft de overname van tankcontainerspecialist Group Van Loon afgerond. Group Van Loon is gespecialiseerd in het transport, reinigen, herstellen en opslag van tankcontainers op de Antwerpse Linker- en Rechteroever, stelt 130 mensen tewerk en realiseerde in 2021 een jaaromzet van 20 miljoen euro.

De overname past in de strategie van Van Moer Logistics om zijn aanbod voor de chemische sector uit te breiden en te verfijnen. Na toevoeging van de installaties van Group Van Loon, zal Van Moer Logistics in totaal gemiddeld 300 reinigingen en 275 herstellingen per dag uitvoeren.

Jo Van Moer, Founder & CEO, Van Moer Logistics: “De voorbije jaren hebben we geïnvesteerd in de vernieuwing en uitbreiding van onze SEVESO-site in Zwijndrecht. Met de komst van de nieuwe afvullijnen en ADR-hallen breiden we onze diensten voor de chemiesector verder uit. Dankzij de overname van Group Van Loon verdubbelen we nu ook onze capaciteit in de bulk- en tankcontainer logistiek.”

Naast de ruime capaciteit biedt Van Moer Logistics ook een unieke one stop shop-dienstverlening aan. Zowel het transport, opslag, opwarmen, afvullen, reinigen, controleren als het herstellen van de tankcontainers wordt in Zwijndrecht op dezelfde locatie uitgevoerd. Dit bespaart de klant heel wat vervoerskosten en tunneltoeslagen. Het optimaliseren van deze transporten brengt ook een belangrijke milieuwinst met zich mee.
Het is de visie van Jo Van Moer om op korte termijn diezelfde uitgebreide dienstverlening aan te bieden op Rechteroever, zodat zijn klanten op beide oevers van de Antwerpse haven gebruik kunnen maken van het one stop shop-principe.

Gunther Van Loon, CEO, Group Van Loon: “De familiale aandeelhouders zien in Van Moer Logistics een betrouwbare partij die ook de nodige credibiliteit en middelen heeft om ons werk verder te zetten. Ook voor onze medewerkers ontstaan er nu bijkomende doorgroeimogelijkheden en opportuniteiten. We hebben veel aandacht besteed aan die ‘culturele match’ waarbij Van Moer Logistics dezelfde waarden deelt en veel belang hecht aan een vlakke organisatiestructuur, open cultuur, flexibiliteit en duurzame relaties met alle belanghebbenden.”

Van Moer Logistics is een groeiende logistieke dienstverlener die op maat gemaakte logistieke oplossingen aanbiedt. De groep is actief in transport, distributie, opslag, intermodale logistiek en tank container logistiek.

Jo Van Moer en Anne Verstraeten richtten het bedrijf op in 1990 met twee vrachtwagens en groeiden uit tot een geïntegreerde logistieke dienstverlener. Met 27 locaties in België, Duitsland en Roemenië concentreert Van Moer Logistics zich op het bouwen van duurzame partnerrelaties waarbij ze luisteren naar de behoeften van hun klanten om hun processen verder te optimaliseren.

De groep telt inmiddels 500 vrachtwagens, 480.000 M2 aan magazijnoppervlakte en negen binnenvaartschepen. Samen met 2.000 medewerkers bouwen Jo en Anne elke dag verder aan hun familiebedrijf met een duurzame en innovatieve visie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,176
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats