Clicky

 
Transport Online - Zes mensen zeggen geprikt te zijn in Kaatsheuvel, een vrouw onwel

Zes mensen zeggen geprikt te zijn in Kaatsheuvel, een vrouw onwel

Zes mensen zeggen geprikt te zijn in Kaatsheuvel, een vrouw onwel
22-05-2022 19:18 | Binnenland | auteur ANP

KAATSHEUVEL - Zes mensen hebben zich zaterdagavond bij een EHBO-post gemeld omdat ze vermoedden te zijn gestoken of geprikt op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel. De politie is een onderzoek gestart. Een van de melders is een 18-jarige vrouw die onwel werd en naar het ziekenhuis is gebracht, aldus de politie.

Zij is inmiddels weer thuis, laat een politiewoordvoerster weten. Een van de melders deed aangifte van mishandeling. De politie praat nog met de anderen over de vraag of ook zij aangifte willen doen. Wie er nog meer onwel zijn geworden, weet de woordvoerster niet.

De Forensische Opsporingsdienst onderzoekt of de melders inderdaad zijn gestoken of geprikt en zo ja waarmee. Ook het onwel worden van de 18-jarige vrouw wordt onderzocht.

De politie roept mensen die zaterdagavond tijdens of na hun bezoek aan het Anton Pieckplein onwel werden op om contact te zoeken met de huisarts. Aan het plein in het Brabantse Kaatsheuvel vond zaterdagavond een feest plaats.

In verschillende landen waaronder Nederland worden de laatste tijd meldingen gedaan van mensen die zeggen tijdens het uitgaan te zijn geprikt. Het slachtoffer wordt vervolgens onwel. Over dit fenomeen, ook wel 'needle spiking' genoemd, is nog veel onduidelijk. De politie in Brabant wil nog niet zeggen of het voorval in Kaatsheuvel zaterdag ook needle spiking betrof. "Het is nog één groot vraagteken. Er is echt nog onduidelijk of dit echt is gebeurd en zo ja, wat er dan precies is gebeurd."

De Limburgse politie onderzoekt een soortgelijk incident in Venlo, in de nacht van zaterdag op zondag. Een vrouw liet volgens een woordvoerder van de politie op Facebook weten iets dergelijks meegemaakt te hebben, waarop ze contact opnam met de politie.

Volgens De Limburger ging het om een 19-jarige vrouw die tijdens het stappen door haar kleding heen in haar bil zou zijn ingespoten met een onbekende stof. Volgens de krant is het slachtoffer in het ziekenhuis onderzocht en maakt ze het naar omstandigheden goed. De woordvoerder van de politie kon dit echter niet bevestigen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,472
Diesel2,312

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden