Clicky

 
Transport Online - Fokker: geen commentaar op schorsing werknemers Helmond

Fokker: geen commentaar op schorsing werknemers Helmond

Fokker: geen commentaar op schorsing werknemers Helmond
21-05-2022 11:58 | Algemeen | auteur ANP

HELMOND - Fokker wil geen inhoudelijk commentaar geven op een bericht in het Eindhovens Dagblad over de schorsing van 37 werknemers bij de vestiging in Helmond. Volgens de krant moeten die worden doorgelicht door de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Het zou gaan om mensen met een niet-Nederlandse nationaliteit die werkzaamheden uitvoeren voor landingsgestellen van de marinehelikopter NH90.

Een woordvoerster van Fokker en moederbedrijf GKN Aerospace zegt enkel dat er "heldere richtlijnen zijn voor onze werknemers en dat er geen uitspraken worden gedaan over individuele gevallen". Ze wilde niet bevestigen of het bericht in het Eindhovens Dagblad correct is.

De krant meldt dat de betreffende medewerkers al langere tijd werkzaam zijn bij Fokker Landing Gear, dat landingsgestellen en andere onderdelen produceert voor onder meer de F35-straaljagers en NH90- en Apache-helikopters. Sinds eind vorige week staan ze op non-actief, aldus het dagblad.

Het Eindhovens Dagblad schrijft verder dat het gebruikelijk is dat medewerkers die aan militaire projecten werken worden gescreend. Zo’n veiligheidsonderzoek naar mogelijke kwetsbaarheden van medewerkers wordt in principe uitgevoerd voordat ze aan de slag mogen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,472
Diesel2,312

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden