Clicky


Boeings ruimtevaartuig Starliner gekoppeld met ISS

Boeings ruimtevaartuig Starliner gekoppeld met ISS
21-05-2022 10:21 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/RTR

CAPE CANAVERAL - Het onbemande ruimtevaartuig Starliner van Boeing heeft succesvol aangelegd bij het internationale ruimtestation ISS. De Starliner vertrok donderdag vanaf de lanceerbasis in Cape Canaveral en koppelde bijna 26 uur later, om 02.28 uur Nederlandse tijd, aan bij het ruimtestation.

De geslaagde vlucht is een belangrijke stap voor Boeing dat twee eerdere pogingen zag mislukken. Waarschijnlijk volgt eind dit jaar of begin volgend jaar de eerste bemande vlucht van de Starliner.

In 2021 werd een geplande lancering van de Starliner uitgesteld wegens technische problemen. In 2019 slaagde Boeing er wel in het toestel te laten opstijgen, maar door softwareproblemen kon de Starliner toen niet het ISS bereiken en moest hij na 48 uur in de ruimte terugkeren naar de aarde.

Boeing heeft net als concurrent SpaceX van Elon Musk een contract met de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA om bemanningen en voorraden naar het ISS te vliegen. SpaceX heeft al vier van die missies succesvol uitgevoerd.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions