Clicky

 
Transport Online - Reuters: Brussel zou roebelrekening Europese gaskopers toestaan

Reuters: Brussel zou roebelrekening Europese gaskopers toestaan

Reuters: Brussel zou roebelrekening Europese gaskopers toestaan
20-05-2022 22:49 | Financieel | auteur ANP

BRUSSEL - Duitsland en Italië hebben hebben aan bedrijven verteld dat ze roebelrekeningen kunnen openen om daarmee Russisch gas te kunnen blijven kopen zonder daarbij de sancties tegen Rusland te overtreden. Persbureau Reuters meldt op basis van bronnen dat daarover overleg met de Europese Unie is gevoerd.

De eis van Rusland om buitenlandse kopers in roebels te laten betalen voor gas heeft voor beroering in Europa gezorgd. Europese regeringen willen een harde lijn trekken tegen Moskou over de oorlog in Oekraïne, maar verschillende lidstaten zijn sterk afhankelijk van Russisch gas.

Polen, Bulgarije en Finland weigerden op de eisen van Moskou in te gaan om importeurs via roebelrekeningen bij de Gazprombank voor gas te laten betalen. Daarop zijn leveringen aan die landen stopgezet. Andere lidstaten zijn niet of nog niet bereid om de essentiële leveringen van gas kwijt te raken.

Brussel heeft richtlijnen opgesteld over hoe Russisch gas kan worden gekocht zonder dat de sancties worden overtreden. Maar de uitleg blijft vaag, vooral ook omdat bedrijven geadviseerd worden geen roebelrekeningen bij Gazprombank te openen. Sommige diplomaten denken dat de regels bewust ruimte laten voor discussie om landen in staat te stellen toch gas in te slaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions