Clicky

 
Transport Online - Nieuwe SOOB cao algemeen verbindend verklaard

Nieuwe SOOB cao algemeen verbindend verklaard

Nieuwe SOOB cao algemeen verbindend verklaard

UTRECHT - Begin dit jaar hebben FNV-leden met een ruime meerderheid voor gestemd om de SOOB cao ongewijzigd te verlengen voor 5 jaar. De SOOB cao is nu door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid algemeen verbindend verklaard.

Als een cao algemeen verbindend wordt verklaard, dan gelden de cao-afspraken niet alleen voor de bedrijven en werknemers aangesloten bij de werkgevers- en werknemerspartijen die de cao hebben afgesloten, maar ook voor alle overige bedrijven in de betreffende sector die aan de cao-definitie voldoen.

In dit geval zorgt de verklaring ervoor dat alle bedrijven in de sector Beroepsgoederenvervoer over de weg op een gelijke manier een bijdrage leveren aan de doelstellingen van het SOOB-fonds. Deze doelstellingen zijn een gezonde arbeidsmarkt en het bevorderen van goede arbeidsverhoudingen.

SOOB is de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen, kortweg SOOB,  in 1973 door sociale partners in de sector opgericht. In opdracht van deze sociale partners ondersteunt SOOB bij het optimaliseren van de arbeidsmarkt en het bevorderen van goede arbeidsverhoudingen.

De activiteiten die SOOB financiert zijn er op gericht te zorgen voor een vitale sector met voldoende goed opgeleide en inzetbare medewerkers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,472
Diesel2,312

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden