Clicky

 
Transport Online - Van Haga wil onderzoeken welke stappen genomen kunnen worden tegen ambtenaren Rijkswaterstaat

Van Haga wil onderzoeken welke stappen genomen kunnen worden tegen ambtenaren Rijkswaterstaat

Van Haga wil onderzoeken welke stappen genomen kunnen worden tegen ambtenaren Rijkswaterstaat

DEN HAAG - Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) wil dat de minister van Infrastructuur in de aankondigde Kamerbrief van volgende week komt met harde maatregelen tegen de ambtenaren van Rijkswaterstaat.

"Zij hebben er willens en wetens voor gezorgd dat de meerkosten van de renovatie van de Afsluitdijk 400 miljoen euro (!) bedragen. Dit bewust stilgehouden falen moet keihard worden aangepakt", aldus Van Haga, die erop wijst dat Rijkswaterstaat al in mei 2018, bijna een jaar voor de start van de renovatie van de Afsluitdijk, wist dat de dienst cruciale informatie over waterstanden en golfhoogtes over het hoofd had gezien.

In de brief kondigt de minister tevens een geschillenprocedure aan om te bepalen bij wie de rekening van de meerkosten op de mat moet vallen.

"Wij willen dat de verantwoordelijken, die dus vooraf wisten dat de boel in het honderd zou lopen, op alle mogelijke manieren worden aangepakt. Ontslag, het verhalen van een deel van de kosten, alles moet onderzocht worden tegen mensen die opzettelijk zwijgen over falen dat de belastingbetaler mogelijk 400 miljoen euro gaat kosten", aldus Van Haga.

Foto's

  • Scania Vabis
    Scania Vabis


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions