Clicky

 
Transport Online - OM: verdachte dodelijk scooterongeluk Alblasserdam reed te hard

OM: verdachte dodelijk scooterongeluk Alblasserdam reed te hard

OM: verdachte dodelijk scooterongeluk Alblasserdam reed te hard
20-05-2022 14:05 | Ongevallen | auteur ANP

ALBLASSERDAM - De 24-jarige automobilist die wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk waarbij twee jonge vrouwen op een scooter in Alblasserdam om het leven kwamen, reed volgens het Openbaar Ministerie door rood en te hard. Dit bevestigt een woordvoerder vrijdag na berichtgeving van RTV Rijnmond. De man wordt verdacht van doodslag.

Als gevolg van wegwerkzaamheden lag de maximumsnelheid op 30 kilometer per uur. De automobilist zou twee tot drie keer harder dan dat hebben gereden. Het voorarrest van de man werd deze week met negentig dagen verlengd.

De twee vrouwen zaten samen op de scooter toen ze in botsing kwamen met de man uit Papendrecht. De 19-jarige vrouw uit Alblasserdam overleed kort na het ongeluk en haar 18-jarige plaatsgenote stierf later in het ziekenhuis. Het ongeluk gebeurde op de Edisonweg in de nacht van donderdag 5 mei op vrijdag 6 mei.

De bestuurder van de auto bleef bij het ongeval ongedeerd. Hij reed na de botsing een paar honderd meter door, stopte alsnog en liep terug naar de plaats van het ongeval. Hij had volgens de politie geen drank of drugs gebruikt.

Die bewuste vrijdag was er ook een schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam. Daarbij kwamen een 16-jarig meisje en een 34-jarige vrouw om het leven en raakten meerdere mensen gewond.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,892

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden