Clicky

 
Transport Online - Bestuurder fataal verkeersongeval had viermaal teveel drank op

Bestuurder fataal verkeersongeval had viermaal teveel drank op

Bestuurder fataal verkeersongeval had viermaal teveel drank op
19-05-2022 15:06 | Ongevallen | auteur ANP

ALKMAAR - Een 28-jarige man die eind vorig jaar in het Noord-Hollandse Oudkarspel een aanrijding veroorzaakte, waarbij een fietser dodelijk werd verwond en drie anderen ernstig letsel opliepen, had bijna viermaal meer alcohol op dan toegestaan. Dat bleek donderdag tijdens een eerste inleidende zitting in de strafzaak tegen Danny V. uit Noord-Scharwoude bij de rechtbank in Alkmaar.

Het ongeval had plaats in de late namiddag van 12 december 2021, de dag dat Max Verstappen in Abu Dhabi wereldkampioen Formule I werd. Op de Voorburggracht in Oudkarspel, een langgerekt dorp, raakte V. (28) bij een inhaalmanoeuvre een groep fietsers. Vier van hen raakten ernstig gewond. Enkele dagen later overleed een van de slachtoffers (20) in het ziekenhuis.

V. reed na het ongeval door, maar was in een mum van tijd opgespoord. Tegenover de politie verklaarde hij dat hij met een paar maten in de kroeg naar de race van Verstappen had zitten kijken. Daarna was hij met zijn "dronken kop" naar huis gereden, zijn jongere neefje naast zich. Toen hij onderweg iets raakte, schrok hij en reed door, vertelde hij. Thuis parkeerde hij zijn auto in de garage en liep hij samen met zijn vriendin een rondje met de hond. Haar vertelde hij niets.

Impact

Tegenover de rechtbank zei V. de gebeurtenissen "verschrikkelijk" te vinden voor de slachtoffers en met name voor de nabestaanden. "Ik heb er geen woorden voor. Als ik zie wat voor impact dit al op mijn leven heeft, kan ik me alleen maar proberen voor te stellen hoe erg dit voor hen moet zijn."

Zijn raadsvrouw vroeg de rechtbank een gedragsdeskundige aan te stellen voor onderzoek naar V., die volgens zijn eigen psycholoog aan een vorm van geheugenverlies lijdt. Ook wilde ze laten onderzoeken of haar cliënt volledig toerekeningsvatbaar was toen hij na de aanrijding doorreed. De rechtbank wees dat verzoek af.

Het is niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk dient.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,421
Diesel2,277

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden