Clicky

 Diverse overtredingen tijdens controle op vervoer gevaarlijke stoffen

Diverse overtredingen tijdens controle op vervoer gevaarlijke stoffen [+foto's]
19-05-2022 12:09 | Controles | auteur Redactie | Esther van der Wal

MAASBRACHT - Gisteren, woensdag 18 mei, controleerde de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) op het terrein van Rijkswaterstaat in Maasbracht samen met de RDW diverse voertuigen met gevaarlijke stoffen. Bij twee voertuigen werden gebreken vastgesteld ten aanzien van de remmen.

Daarnaast werden bij één transport overtredingen vastgesteld in de vervoerswetgeving voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Het betrof het vastzetten van de lading, het vervoeren van overvulde IBC’s die een gevaarlijke stof bevatten die ten onrechte onder vrijstellingen werd vervoerd. De IBC's en de gevaarlijke stof zijn uitgeladen. De rest van de lading is daarna opnieuw in de oplegger geladen en vastgezet. De belader en vervoerder troffen hiervoor direct een schikking van € 1.600, meldt de ILT.

Het "teveel" aan vloeistof in de IBC's moet in een andere verpakking worden overgepompt. De andere gevaarlijke stof moest worden overgepakt in een geschikte verpakking, voorzien van UN-nummer en de juiste etiketten.

Bij een ander transport werd een product naast de verpakking aangetroffen, bleken de verpakkingen van twee verschillende UN-nummers te zijn voorzien en was de vervoersdocumentatie niet juist. Er werd een proces-verbaal opgemaakt tegen de verantwoordelijke betrokkenen in de vervoersketen.

Verder zijn er nog een aantal waarschuwingen uitgedeeld voor kleinere overtredingen, meldt de ILT tot slot.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats