Clicky

 
Transport Online - COA overlegt met Defensie over vervoer vanuit Ter Apel

COA overlegt met Defensie over vervoer vanuit Ter Apel

COA overlegt met Defensie over vervoer vanuit Ter Apel
19-05-2022 11:58 | Binnenland | auteur ANP

TER APEL - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) overlegt donderdag met Defensie over de inzet van chauffeurs en eventueel ook materieel om asielzoekers vanuit Ter Apel naar crisisnoodopvangcentra te brengen. Het komt de laatste tijd geregeld voor dat vluchtelingen voor wie geen plaats meer is in Ter Apel niet naar een andere opvanglocatie kunnen, omdat er geen vervoer voor hen is.

In de nacht van woensdag op donderdag hebben elf mensen de nacht doorgebracht op een stoel in de wachtruimte van de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND in Ter Apel, aldus een woordvoerder van het COA. Dat zouden er eerst nog veel meer zijn, maar de gemeente Roosendaal stuurde woensdagavond laat een bus om vijftig asielzoekers op te halen. Vijftig andere asielzoekers voor wie in de centrale aanmeldlocatie geen plaats meer was zijn naar Beuningen in Gelderland gebracht.

Het COA heeft volgens de woordvoerder afspraken over vervoer met een busmaatschappij, maar het probleem is dat er geen chauffeurs zijn. De branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer KNV) luidde daar woensdag al de noodklok over. Volgens KNV zijn veel oudere chauffeurs in de coronaperiode gestopt en niet meer teruggekomen. Het COA hoorde pas woensdagavond dat er plaats was in de crisisnoodopvang in Roosendaal en toen was er geen chauffeur meer te vinden.

Het COA overlegt donderdag niet alleen met Defensie maar kijkt ook naar andere oplossingen. Het orgaan vindt dat het niet zo kan zijn dat mensen op stoelen moeten slapen, terwijl er elders in Nederland wel plaats voor hen is maar geen gelegenheid om ze daarnaartoe te brengen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions