Clicky

 
Transport Online - 55 nieuwe Kögel Lightplus trailers voor Finsterwalder Groep

55 nieuwe Kögel Lightplus trailers voor Finsterwalder Groep

55 nieuwe Kögel Lightplus trailers voor Finsterwalder Groep
19-05-2022 11:31 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

TÜRKHEIM - De Finsterwalder Groep gebruikt al 230 voor laadvermogen geoptimaliseerde Lightplus trailers van Kögel. Nu breidt het bedrijf zijn wagenpark uit met nog eens 55 trailers van de fabrikant uit Burtenbach. De aankoopbeslissing is gebaseerd op een vertrouwensvolle samenwerking gedurende vele jaren onder het motto “Because we care”.

In de afgelopen jaren heeft Kögel al 230 opleggers geleverd aan Finsterwalder Transport & Logistik uit Türkheim in Beieren. “De betrouwbaarheid en expertise van onze partner Kögel in combinatie met de hoge kwaliteit van Kögel trailers sluit aan op onze claim om de efficiëntie te verhogen en de ecologische voetafdruk te verkleinen tot een concurrerend totaalpakket”, zegt Dirk Holzapfel, algemeen directeur van Finsterwalder Transport GmbH.

“Doorslaggevend bij Kögel zijn voor ons het lage trailergewicht, de goede service en pakketprijs, de korte levertijden en de openheid en eerlijkheid in de samenwerking, waarbij altijd aan onze wensen tegemoet wordt gekomen.”

Alle trailers zijn uitgerust met Joloda-systemen

Het resultaat van een goede relatie met de klant: Finsterwalder bestelde nog eens 55 Kögel Lightplus opleggers. Deze zijn alle uitgerust met een Joloda-systeem voor gemakkelijker en tijdbesparend laden en lossen van zware papierrollen en pallets. Andreas Henn, manager Interne Verkoop Duitsland van Kögel Trailer GmbH: “We hebben een decennialang partnerschap met Finsterwalder en we zijn trots op het succes van deze samenwerking in de onmiddellijke nabijheid, met directe verbinding naar ons hoofdkantoor in Burtenbach.”

Kögel leeft volgens het motto “Economy meets Ecology – Because we care”

De middelgrote en door de eigenaar geleide logistieke dienstverlener Finsterwalder richt zich op totaaloplossingen in de logistieke dienstverlening. Dag in dag uit plant Finsterwalder in heel Europa tot 900 trailereenheden in het vrachtvervoer met producten uit de papier-, chemische, automobiel- en consumptiegoederenindustrie.

“Het bedrijfsmotto van Kögel komt overeen met onze bedrijfsfilosofie en voldoet aan onze hoge eisen voor de bundeling van kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, milieuvriendelijkheid en kostenefficiëntie”, benadrukt Dirk Holzapfel.

“Kögel verhoogt de efficiëntie door betrouwbaarheid, servicekwaliteit en het nakomen van prijs- en leverdatumverplichtingen, terwijl tegelijkertijd de totale exploitatiekosten voor het volledige wagenpark worden verlaagd.”

De fysieke nabijheid van Kögel en het gezamenlijke consignatiemagazijn in Türkheim maken korte coördinatie- en reisafstanden mogelijk, evenals een snelle levering van reserveonderdelen. Dit scheelt behoorlijk wat kosten.

Finsterwalder waardeert de lange levensduur van de Kögel Lightplus

Finsterwalder gebruikt voornamelijk Curtainsider en Kögel Lightplus met Joloda-systeem. Vanwege de hoge laadgewichten hecht Finsterwalder bijzonder veel waarde aan het lage trailergewicht dankzij de gewichtsgeoptimaliseerde chassis en het dienovereenkomstig hogere laadvermogen van de Kögel Lightplus trailers.

“De hoge stabiliteit en duurzaamheid van de trailers dragen bij aan de kostenreductie van het wagenpark, evenals het servicenetwerk van Kögel in heel Europa, dat snel beschikbaar is met reserveonderdelen voor onderhoud en reparatie en stilstand tot een minimum beperkt”, legt Dirk Holzapfel uit.

Nieuw bij de 55 nieuwe trailers is de integratie van de standaard trailertelematica Kögel Telematics in het bestaande systeem van de expediteur. Dit wordt mogelijk gemaakt door de open interfaces van Kögel Telematics, dat alle trailergegevens in realtime verstrekt. Kögel Telematics maximaliseert de prestaties van trailertracking en wagenparkbeheer. En ook de kosten worden verlaagd, omdat de opleggers daardoor veel beter worden benut.

Finsterwalder Transport GmbH is een onderdeel van de Finsterwalder Groep. Vanuit haar vestigingen in Türkheim, Kaufbeuren, Halle, Gelsenkirchen, Tartu (Estland) en Venlo ontwikkelt, ontwerpt, implementeert en exploiteert het bedrijf geïntegreerde transport- en logistieke diensten in Europa en Noord-Afrika (“Maghreb Express”). De nadruk van het vrachtvolume ligt op de chemische, papier- en automobielindustrie, alsmede op de dranken- en consumptiegoederensector. Met momenteel ongeveer 1700 werknemers, 250 trucks en 600 trailers is Finsterwalder een van de grootste expediteurs in Zuid-Duitsland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,421
Diesel2,277

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden