Clicky

 Politie: 13-jarige Sedar Soares werd onschuldig slachtoffer van ripdeal

Politie: 13-jarige Sedar Soares werd onschuldig slachtoffer van ripdeal
19-05-2022 09:44 | Misdaad | auteur ANP

ROTTERDAM - Het coldcaseteam dat onderzoek doet naar de dood van de 13-jarige Sedar Soares gaat ervan uit dat hij per abuis en onschuldig het slachtoffer werd van een ripdeal. De tiener kwam in 2003 om het leven nadat hij was geraakt door een kogel. Hij was toen met vriendjes sneeuwballen aan het gooien bij een Rotterdams metrostation.

Lang werd gedacht dat Sedar doodgeschoten werd omdat hij sneeuwballen naar een automobilist zou hebben gegooid. Het coldcaseteam trekt nu dus een andere conclusie. "De politie kan niet anders dan de verdrietige conclusie trekken dat Sedar op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was."

Sedar en zijn vrienden waren op 1 februari op het met sneeuw bedekte parkeerdek van metrostation Slinge aan het spelen. Vanaf de straat daaronder werd er geschoten, waarna de 13-jarige jongen volgens de politie geraakt werd door een verdwaalde kogel. Hij overleed een dag later in het ziekenhuis.

Nieuwe informatie

Het coldcaseteam heeft in 2020 opnieuw aandacht gevraagd voor de zaak. Sindsdien hebben meerdere getuigen zich gemeld met nieuwe informatie. "De combinatie van de eerdere onderzoeksbevindingen en de nieuwe verklaringen van getuigen leidt ertoe dat het coldcaseteam nu uitgaat van een nieuw scenario", luidt een verklaring. "Het onderzoek richt zich vanaf nu ook volledig op dit scenario."

De politie is nu op zoek naar meer getuigen, ook mensen die mogelijk al eerder hun verhaal hebben gedaan. "Wij realiseren ons dat er redenen zijn waarom mensen destijds wellicht niet hun (volledige) verhaal hebben gedaan. De hoop is dat de omstandigheden voor deze mensen inmiddels ook zijn veranderd, waardoor zij hun verhaal nu wel bij ons willen doen."

Voor de gouden tip is 40.000 euro uitgeloofd. Er is ook een anonieme tiplijn geopend. Er zijn volgens de politie sterke aanwijzingen dat binnen de Antilliaanse gemeenschap meer kennis is over de zaak.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions