Clicky

 
Transport Online - ACM trekt telefoonnummers in van misleidende doorschakeldiensten naar de BelastingTelefoon

ACM trekt telefoonnummers in van misleidende doorschakeldiensten naar de BelastingTelefoon

ACM trekt telefoonnummers in van misleidende doorschakeldiensten naar de BelastingTelefoon
18-05-2022 17:19 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HAAG - De ACM heeft wegens misleiding twee 0906-nummers ingetrokken die bellers tegen betaling doorschakelden naar de BelastingTelefoon, een gratis nummer van de Belastingdienst. Bellers werd niet duidelijk gemaakt wie de aanbieder van de diensten was en dat het ging om doorschakeldiensten waarvan de kosten (van respectievelijk 90 en 100 cent per minuut) na het doorschakelen bleven doortikken.

De ACM had de betreffende 0906-nummers eind februari al geblokkeerd, omdat er na verkennend onderzoek aanwijzingen waren dat de nummergebruikers niet voldeden aan de wettelijke regels. Na nader onderzoek bleek daarvan inderdaad sprake en heeft de ACM besloten de nummers in te trekken.

Wie in een zoekmachine een nummer opzoekt van een gratis dienst, zoals de BelastingTelefoon, kan ook resultaten tegenkomen van betaalde doorschakeldiensten naar zo’n nummer. Weliswaar moet dan duidelijk zijn wie de aanbieder is, wat de dienst inhoudt en wat het kost, maar de ACM benadrukt dat het verstandig is om daar zelf ook alert op te zijn als je zo’n nummer belt. Dat voorkomt onaangename verrassingen door een hoge telefoonrekening.

Verbod

Om consumenten beter te beschermen tegen dit soort misleidende doorschakeldiensten, is het ministerie van Economische Zaken en Klimaat van plan om betaalde doorschakeldiensten in de 090x-reeksen te verbieden. Hiervoor is een aanpassing nodig van het Nummerplan telefoon- en ISDN-dienstenExternal Link, waarin door de wetgever is bepaald welke nummers voor welke diensten gebruikt mogen worden. De ACM heeft het ministerie verzocht deze aanpassing met spoed te behandelen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,472
Diesel2,312

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden