Clicky


Vier aanhoudingen na schietincident Nijmegen

Vier aanhoudingen na schietincident Nijmegen
18-05-2022 16:50 | Binnenland | auteur Redactie

NIJMEGEN - De politie heeft vier verdachten aangehouden voor de schietpartij van afgelopen woensdag in Nijmegen. Het onderzoek is nog in volle gang De relatie tussen de verdachten en de aanleiding van het schietincident zijn op dit moment nog niet duidelijk, meldt de politie woensdag.

Dinsdagmiddag rond 13.45 uur kregen we een melding van een schietincident in de buurt van winkelcentrum Hatert. Agenten gingen direct ter plaatse om hulp te verlenen. Eén slachtoffer werd vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis. Hij is daarna in het ziekenhuis aangehouden omdat zijn rol in het geheel nog niet duidelijk was. Het gaat om een 25- jarige man uit Nijmegen.

Inmiddels zijn er nog drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Het gaat hierbij om twee verdachten van 17 en 21 uit Nijmegen. De vierde verdachte is een 26- jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats. Hun betrokkenheid bij het schietincident wordt momenteel onderzocht.

Er ontstond dinsdagmiddag veel ophef en onrust in de wijk Hatert rondom onze inzet. Veel agenten waren betrokken bij de zoektocht naar de verdachten. Het AOT (Aanhoudings- en Ondersteuningsteam) was hier ook bij betrokken. Dit team is het uiterste geweldsmiddel van de politie en wordt daarom ook niet zomaar ingezet.