Clicky

 
Transport Online - Duitse politie haalt Portugese vrachtwagen met reeks van gebreken van de weg [+foto's]

Duitse politie haalt Portugese vrachtwagen met reeks van gebreken van de weg

Duitse politie haalt Portugese vrachtwagen met reeks van gebreken van de weg [+foto's]
18-05-2022 13:50 | Overtredingen | auteur Redactie | Esther van der Wal

SAARBRÜCKEN - Op dinsdag 17 mei stopten agenten van de Duitse politie de rit van een Portugese vrachtwagen op de A620 bij Dillingen. Een motorvoertuigdeskundige heeft in totaal 38 mankementen aan de trekker en nog eens 37 mankementen aan de oplegger gevonden. Tegen de 54-jarige chauffeur en eigenaar zijn meerdere bestuurlijke overtredingen aangespannen. De Portugees moest een borg betalen voor de te verwachte boete.

Toen de agenten de vrachtwagen volgden, merkten de agenten op dat de lading, bestaande uit schroot en auto-onderdelen, volledig los lag in de kipbak van de oplegger en gedeeltelijk over de zijwanden uitstak. Ook de scharnieren en het vergrendelingsmechanisme van de achterdeuren van de trailer waren zwaar beschadigd.

Nadat de agenten de trekker met oplegger van de snelweg hadden gehaald, hebben ze deze aan een controle onderworpen. De chauffeur was onder meer niet in staat de benodigde papieren voor het bedrijfsafvaltransport te verstrekken. Bij een nadere technische controle van de voertuigcombinatie ontdekten de speciaal opgeleide en ervaren verkeersagenten het ene gevaarlijke defect na het andere. Te beginnen met defecte verlichtingsapparatuur, lekkende bedrijfsmaterialen, schade aan de onderrijbeveiliging en defecten aan het remsysteem en het chassis.

Daarom hebben de agenten de oplegger laten lossen en hem overhandigd aan een motorrijtuigenexpert in Saarlouis. Het testcentrum bevestigde de gevaarlijke defecten die al waren gesignaleerd en brachten er zelfs nog meer aan het licht.

De ernstigste defecten die leidden tot de algehele beoordeling van "niet rijklaar" waren onder meer gebarsten remschijven, losse remblokken en een gesprongen luchtveer.

De vrachtwagen werd ter plaatse stilgelegd en het werd de chauffeur verboden verder te rijden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden