Clicky

 
Transport Online - F-16's onderscheppen Chinees vrachtvliegtuig boven Nederland na bommelding

F-16's onderscheppen Chinees vrachtvliegtuig boven Nederland na bommelding

F-16's onderscheppen Chinees vrachtvliegtuig boven Nederland na bommelding
18-05-2022 09:58 | Incidenten | auteur ANP/BELGA

LUIK - Twee Belgische F-16's hebben dinsdag een vrachtvliegtuig vanuit China onderschept in het Nederlandse luchtruim en begeleid naar de luchthaven van Luik. Reden is een bommelding, die later vals bleek, liet Christian Delcourt, de woordvoerder van Luchthaven Luik weten.

De twee F-16's stegen dinsdagavond op, op vraag van de Nederlandse luchtgevechtsleiding. Ze onderschepten het cargovliegtuig in het Nederlandse luchtruim en begeleidden het naar Luik, de eindbestemming van het toestel, zo meldde het ministerie van Defensie. Het ging om een toestel van luchtvaartmaatschappij Air China Cargo.

Er was een bommelding voor de Boeing 777, die achteraf vals bleek, meldde de woordvoerder van Luchthaven Luik. Het toestel landde na 20.00 uur zonder problemen in Luik. In verband met de landing waren verschillende hangars van de luchthaven ontruimd. De woordvoerder van de luchthaven zegt dat de luchtvaartmaatschappij zelf de melding deed, na geruchten van bedreigingen tegen andere Chinese vliegtuigen op sociale media.

De F-16's vlogen in Nederland sneller dan het geluid en mogelijk was er daardoor een doffe knal te horen. Nederland en België nemen de bewaking van het luchtruim afwisselend voor een aantal maanden op zich. Hiervoor staan permanent twee jachtvliegtuigen klaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,472
Diesel2,312

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden