Clicky

 
Transport Online - Werknemers slachterijen en vleesbedrijven schieten eindbod cao keihard af

Werknemers slachterijen en vleesbedrijven schieten eindbod cao keihard af

Werknemers slachterijen en vleesbedrijven schieten eindbod cao keihard af
17-05-2022 19:04 | Financieel | auteur Redactie

UTRECHT - Ook in de slachterijen (varkens, runderen en kalveren) en vleesbedrijven is het onrustig. Net zoals hun collega’s van de slagerijen denken de mensen daar aan acties. Zij zien namelijk niets in het eindbod van hun werkgevers voor de nieuwe cao. Meer dan 90% van de FNV-leden wijst het af.

John Klijn, bestuurder FNV Voedingsindustrie: "Deze mensen doen hartstikke zwaar werk, maar krijgen hier nauwelijks waardering voor. 3% loon erbij, op hun toch al zo lage salarissen; verder willen de werkgevers niet gaan."

Veroordeeld tot busje van de baas

En zo rammelt het eindbod aan alle kanten. Klijn: "De werknemers krijgen ook geen reiskostenvergoeding. De vele arbeidsmigranten blijven veroordeeld tot het busje van de baas. Tegen betaling, welteverstaan. Ze moeten dus iedere dag geld meenemen om op hun werk te komen. Absurd gewoon."

Geen toegang tot kantines

Verder ontbreken afspraken over vermindering van flexkrachten of het veel meer mensen in dienst nemen bij opdrachtgevers. Extra pikant: de FNV krijgt nog altijd geen toegang tot de kantines om mensen goed voor te lichten over hun rechten.

Slachterijen moeten meewerken

Klijn: "Terwijl oud-minister Koolmees van Sociale Zaken vorig jaar nota bene heeft gezegd dat slachterijen moeten meewerken. Nederland heeft twee internationale verdragen getekend waarin dit staat."

De vakbond hoopt dat de werkgevers alsnog bij zinnen komen, luisteren naar de wensen van hun werknemers en zo acties voorkomen.

12.000 werknemers

Onder de cao voor de vleesindustrie vallen zo’n 12.000 werknemers die werken in varken-, runder- en kalverslachterijen en uitsnijderijen. Van hen is 70% flexibele kracht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,472
Diesel2,312

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden