Clicky

 
Transport Online - DHL start met bouw klimaatneutrale CityHub in Leeuwarden

DHL start met bouw klimaatneutrale CityHub in Leeuwarden

DHL start met bouw klimaatneutrale CityHub in Leeuwarden
17-05-2022 17:16 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

LEEUWARDEN - Met het slaan van een groene heipaal is de bouw gestart van de klimaatneutrale DHL Parcel CityHub voor Leeuwarden. Het is de elfde van 26 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 140 lokale vestigingen. De lokale hub in Leeuwarden wordt gevestigd aan de Brailleweg 4 aan de westkant van de stad met goede aan- en afvoermogelijkheden via de N31 en tevens makkelijke toegangswegen tot de stad.

De ingebruikname staat gepland voor begin 2023. De CityHub wordt de werkplek van ruim 100 bezorgers die nu vanuit een andere plek in de gemeente werken. Dagelijks zullen ze ruim 90 routes rijden langs huishoudens, winkels en bedrijven in Leeuwarden en omgeving. Dat gebeurt met bestelauto’s die elektrisch of op HVO rijden waarmee de last mile naar consumenten voor einde van dit jaar in heel Nederland fossielvrij zal zijn.

De start van de bouw gebeurde in het bijzijn van Abel Reitsma, wethouder van economische zaken in de gemeente Leeuwarden. “Complimenten aan DHL met de inzet op duurzaamheid, ook op deze locatie. Een mooie invulling op ons bedrijventerrein en een prachtige stap in onze ambitie voor stadsdistributie.”

26 nieuw te bouwen DHL CityHubs

De 26 nieuw te bouwen CityHubs maken deel uit van een netwerk van 140 vestigingen. De CityHubs zijn gevestigd aan de rand van stedelijke gebieden, waarmee de 'last mile' op de meest efficiënte en duurzame manier kan worden uitgevoerd. Alle nieuwbouw – ook deze CityHub in Leeuwarden - vindt plaats volgens de hoogste duurzaamheidsnormen van BREEAM. De gebouwen zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en er wordt gereden met een volledig elektrische vloot. Deze investering maakt deel uit van een uitgebreid programma van 350 miljoen euro.

De 26 nieuw te bouwen CityHubs komen in de volgende plaatsen: Aalsmeer, Almelo, Almere, Amsterdam-West, Amsterdam-Oost, Apeldoorn, Breda, Den Haag, Ede, Emmen, Sittard-Geleen, Gouda/Waddinxveen, Groningen, Haarlem, Helmond, Hendrik Ido Ambacht, Hoofddorp, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaandam, en Zoetermeer.

Foto's

  • DHL
    DHL

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,472
Diesel2,312

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden