Clicky

 
Transport Online - Harbers wijt sluiting Ketheltunnel aan niet naleven draaiboeken

Harbers wijt sluiting Ketheltunnel aan niet naleven draaiboeken

Harbers wijt sluiting Ketheltunnel aan niet naleven draaiboeken
17-05-2022 16:15 | Politiek | auteur ANP

DEN HAAG - Waarschijnlijk kwam de tijdelijke sluiting van de Ketheltunnel van maandagochtend door het niet goed naleven van draaiboeken, zegt minister Mark Harbers van Infrastructuur tijdens het wekelijkse vragenuur in de Tweede kamer. De tunnel moest vanwege twee zieke toezichthouders tijdelijk dicht, maar normaal gesproken zijn er ook vervangers als een eerdere vervanger uitvalt. In de "opschaling en onderlinge communicatie" is volgens Harbers iets misgegaan. "De les is hier dat de draaiboeken strikt worden nageleefd."

De minister benadrukte opnieuw dat de sluiting niet kwam door een structureel personeelstekort. Hij noemt het "een ongelukkige stapeling van situaties". Harbers gaat ervan uit dat gaat om een "eenmalige gebeurtenis". Volgens hem zit er bij Rijkswaterstaat "goed de schrik in". De organisatie gaat onderzoeken wat er precies is gebeurd.

Het was niet mogelijk dat een toezichthouder van een andere tunnel ook de Ketheltunnel in de gaten zou houden, aldus Harbers. Zij mogen slechts één tunnel tegelijkertijd bedienen, anders kunnen onveilige situaties ontstaan.

"In de breedte" kampt de samenleving wel met personeelstekorten, aldus Harbers, wat ook te merken is in de infrastructuur. Zo kampt men op het spoor met aanhoudende krapte, onder meer door ziekte en vergrijzing. Daardoor rijden op bepaalde trajecten tijdelijk minder of kortere treinen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,472
Diesel2,312

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden