Clicky

 
Transport Online - Van Gennip wijst op taak werkgevers bij tekort arbeidskrachten

Van Gennip wijst op taak werkgevers bij tekort arbeidskrachten

Van Gennip wijst op taak werkgevers bij tekort arbeidskrachten
17-05-2022 10:19 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Werkgevers hebben een belangrijke verantwoordelijkheid nu er zo'n tekort aan mensen is op de arbeidsmarkt, zegt minister Karien van Gennip van Sociale Zaken. Bedrijven hebben een taak "aantrekkelijk te zijn voor werkzoekenden als het gaat om loon, cultuur, scholing, roosters en manier van werven", benadrukt de bewindsvrouw in reactie op de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het statistiekbureau meldde dinsdag dat de krapte op de arbeidsmarkt verder toeneemt, en dat het aantal banen op een recordhoogte is gekomen. Het tekort aan handen is ook in het dagelijks leven al merkbaar, bijvoorbeeld in het verkeer en het openbaar vervoer. Ook Van Gennip erkent de "maatschappij-ontwrichtende problemen" die ontstaan.

Ze benadrukt wel dat "deze arbeidsmarkt ook kansen biedt voor werkzoekenden. Bijvoorbeeld voor de ruim miljoen mensen die aan de kant staan waarvan een groot deel graag zou willen werken." Ook kan het probleem deels worden opgelost als mensen meer uren werken. "Nederland is kampioen deeltijdwerken", zegt de bewindsvrouw van CDA-huize. Dat is slechts een van de problemen waar de Nederlandse arbeidsmarkt momenteel mee kampt. Hervorming van de arbeidsmarkt is een van de grote uitdagingen van het kabinet.

Overigens denkt Van Gennip ook na over "hoe we werk anders in kunnen richten, door in te zetten op technologie en procesinnovatie". Ze stuurt binnenkort een brief naar de Kamer over de aanpak van de krapte op de arbeidsmarkt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats