Clicky

 
Transport Online - Evacuatie gewonde militairen uit staalfabriek belegerd Marioepol

Evacuatie gewonde militairen uit staalfabriek belegerd Marioepol

Evacuatie gewonde militairen uit staalfabriek belegerd Marioepol
16-05-2022 23:35 | Buitenland | auteur ANP/RTR

MOSKOU - Uit de staalfabriek Azovstal in de belegerde Oekraïense havenstad Marioepol zijn ruim 260 Oekraïense soldaten geëvacueerd, bevestigt het Oekraïense ministerie van Defensie. Eerder hadden Russische media het vertrek al gemeld. Zij spraken over ongeveer vijftig gewonden nog eens ongeveer 250 andere soldaten. Volgens het Britse persbureau Reuters zouden zij in een tiental bussen zijn meegenomen.

Uren eerder had het Russische ministerie van Defensie gezegd dat er een akkoord was bereikt over de evacuatie van gewonden uit het uitgestrekte Azovstal-complex waar Oekraïense soldaten zich hebben verschanst. Een deel van de Oekraïners werd volgens Rusland naar het 35 kilometer oostelijker gelegen Novoazovsk getransporteerd om er behandeld te worden. Novoazovsk is in Russische handen en ligt vlakbij de grens met Rusland. Andere soldaten gingen naar een andere plek in het gebied dat door pro-Russische rebellen wordt gecontroleerd, meldt de Russische televisiezender RT.

Oekraïense strijders in Azovstal op hun beurt meldden eerder dat er van hogerhand een opdracht was gegeven, maar zij maakten niet duidelijk wat precies de bedoeling was: "Om levens te redden, voert het hele Marioepol-garnizoen het goedgekeurde besluit van het Opperste Militaire Commando uit en hoopt het op de steun van het Oekraïense volk."

Naar verluidt bevonden zich voor de evacuatie nog ongeveer zeshonderd Oekraïense militairen in Azovstal, dat geldt als een van de grootste staalfabrieken van Europa.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,421
Diesel2,277

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden