Clicky

 'Uitvallen Ketheltunnel toont kwetsbaarheid van systeem'

'Uitvallen Ketheltunnel toont kwetsbaarheid van systeem'

ZOETERMEER - De Ketheltunnel in de A4 bij Schiedam was vanochtend in beide richtingen gesloten, doordat er geen personeel beschikbaar was om toezicht te houden op het verkeer in de tunnelbuizen. Dat zorgde voor grote verkeershinder in de regio. Om in de toekomst soortgelijke problemen te voorkomen pleit TLN ervoor dat overheidsinstanties personeel uitwisselen om afsluitingen te voorkomen.

De tunnel werd net voor de ochtendspits afgesloten. De tunneloperator is nodig om bij mogelijke calamiteiten in te grijpen. Twee medewerkers van Rijkswaterstaat waren niet beschikbaar omdat ze ziek waren. Er was niet direct vervanging beschikbaar.

Transport en Logistiek Nederland (TLN) noemt het systeem kwetsbaar: "Ik vind dat we wel in een heel raar land leven als ons land vaststaat door de ziekte van twee mensen. Dan hebben we het niet goed georganiseerd met z’n allen", zegt bestuursvoorzitter Elisabeth Post in een reactie tegen NPO Radio 1.

"Stilstaan kost natuurlijk per definitie geld. Ook moeten ze omrijden en komen spullen later aan. En als je naar Hoek van Holland rijdt om de boot naar Groot-Brittannië te nemen, is er een risico dat je de afvaart mist."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions