Clicky

 
Transport Online - Harbers wil niet dat weggebruikers de dupe zijn van ziek personeel

Harbers wil niet dat weggebruikers de dupe zijn van ziek personeel

Harbers wil niet dat weggebruikers de dupe zijn van ziek personeel
16-05-2022 12:29 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) wil niet dat weggebruikers last hebben van ziek personeel bij belangrijke infrastructurele knooppunten, zoals de Ketheltunnel. Hij wil van Rijkswaterstaat weten hoe zij in de toekomst problemen voor weggebruikers zo veel mogelijk gaat beperken, als zich een soortgelijke situatie voordoet zoals de gedwongen sluiting van de Ketheltunnel maandagochtend.

Vanwege twee zieke medewerkers werd de tunnel om veiligheidsreden enkele uren gesloten, wat flinke files opleverde rondom Rotterdam. Harbers stelt dat het een uitzonderlijke situatie betrof, die "heel vervelend voor weggebruikers" is. Volgens Harbers gaat het hier niet om een structureel tekort aan personeel, waarvan wel bijvoorbeeld op het spoor en op Schiphol sprake is.

"Wel vraag ik Rijkswaterstaat de gevolgen van ziekmeldingen voor de weggebruiker zoveel mogelijk te beperken, mocht een dergelijke situatie zich nog eens voordoen", zegt Harbers in een reactie. "Voor dit werk is specifieke kennis nodig en veiligheid staat voorop."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,421
Diesel2,277

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden