Clicky

 
Transport Online - McDonald's kondigt na ruim dertig jaar vertrek aan uit Rusland

McDonald's kondigt na ruim dertig jaar vertrek aan uit Rusland

McDonald's kondigt na ruim dertig jaar vertrek aan uit Rusland
16-05-2022 12:22 | Buitenland | auteur ANP

CHICAGO - McDonald's kondigt zijn vertrek aan uit Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne. Het Amerikaanse concern heeft besloten om al zijn activiteiten in het land te verkopen. De fastfoodketen had zijn 850 vestigingen in Rusland eerder al tot nader order gesloten.

De stap heeft een grote symbolische waarde. McDonald's opende meer dan dertig jaar geleden in de nadagen van de Sovjet-Unie voor het eerst de deuren in het land. Toen stonden er lange rijen met Russen die op dat moment voor het eerst de kans kregen om de burgers en friet van het westerse bedrijf uit te proberen.

Na dat eerste filiaal in Moskou groeide de keten hard in Rusland. McDonald's telde uiteindelijk zo'n 62.000 medewerkers in zijn Russische restaurants. Daarbij werd samengewerkt met honderden leveranciers in het land.

Geïsoleerd

Maar door de oorlog vindt de keten het niet langer in overeenstemming met de eigen waarden om er langer aanwezig te blijven. Ook speelt mee dat Rusland mede door de internationale sancties erg geïsoleerd is geraakt en de situatie in Rusland daarom "onvoorspelbaar" is geworden.

Het is nu de bedoeling dat het volledige portfolio van McDonald's-restaurants in Rusland overgaat naar een lokale koper. Overal zal het bekende McDonald's-logo van de gevel worden gehaald. De keten streeft er wel naar dat al het personeel wordt doorbetaald totdat er een nieuwe eigenaar is gevonden en het behoud van werkgelegenheid is geregeld.

Het vertrek uit Rusland betekent een financiële strop voor de maker van de Big Mac en de McFlurry. McDonald's verwacht hierdoor ongeveer 1,2 miljard tot 1,4 miljard dollar te moeten afschrijven. Omgerekend gaat het mogelijk om meer dan 1,3 miljard euro.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions